Test av DVD-kombibrenner

Er dette brenneren for deg som ikke tar sjansen på å velge bare ett brenneformat? Er den raskere enn Sony sin kombibrenner? Vi har testet Nec ND-1300A.

Er dette brenneren for deg som ikke tar sjansen på å velge bare ett brenneformat? Er den raskere enn Sony sin kombibrenner? Vi har testet Nec ND-1300A.

Nec ND-1300A kom til landet i denne uken, men foreløpig er det bare bulk-versjonen som er tilgjengelig. Sannsynligvis vil det være samme programvare som følger med i både ND-1100 og ND-1300A, og det som er mest interessant er ytelsen.

    Les også:

Det blir spekulert på noen nettsteder, om hva som egentlig er den tekniske forskjellen mellom den forrige modellen ND-1100 og nykommeren ND-1300, og om det er mulig å modifisere en 1100 til å bli en 1300. Skulle dette faktisk være mulig, vil vi komme tilbake til dette. Men ingen behøver å holde pusten. For potensielle kjøpere er det verdt å nevne at forskjellen i pris i skrivende stund er beskjedne 400 kroner.

digi.nos søsterpublikasjon DinSide har testet brenneren grundig, og testeren sier seg positivt overrasket over brennehastigheten sammenlignet med Sony, både på DVD+R og DVD-R.

På DVD+R brukte den bare 6 minutter og 54 sekunder, mens Sony brukte 7:35. På DVD-R brukte den 7 minutter og 6 sekunder, mens Sony brukte hele 8:41. Men på overskriving av DVD+RW var Sony overlegen, med 11:07 mot Nec på 11:48.

Sammenligner vi Nec ND-1300 med DVD-R brennere, så er den raskere enn både Asus og Pioneer, med 7 minutter og 6 sekunder mot de to andres henholdsvis 7:22/7:23.

Når det gjelder håndtering av CD var den helt på linje med de alle de andre brennerne, med sine 5 minutter blank, mens de andre ble klokket inn typisk sekundet eller to foran.

Ripping av musikk er det stadig Sony som håndterer best, med sine overlegne 2 minutter og 12 sekunder, mot Nec 3:04 som er mer typisk.

DinSides tester konkluderer med at Nec er raskest på brenning, mens Sony er raskere på overskriving av DVD+RW. Prismessig er Sony konkurransedyktig når det gjelder bulk-versjonen.

Derfor: Hvis bruksmønsteret har hovedvekt på brenning er det Nec ND-1300 som kommer best ut, er det overskriving som er viktigst er det Sony som vinner like klart, på overskriving av DVD+RW.

For hele testen, med tekniske spesifikasjoner, bilder, terningkast og det hele - se her.

Til toppen