Test av Star Tour

Test av Star Tour

Star Tour kom med nye nettsider i desember, og vi hadde derfor høye forventninger med hensyn til brukervennligheten på deres nettsider. Dessverre kom sidene til kort, noe som kan skyldes manglende brukertesting gjennom utviklingsløpene.

Stå over ett kast eller rykk frem til mål

Star Tour har en ryddig hovedinndeling av nettstedet, blant annet med en egen tilbudsside som gjør det lett å finne de gode prisene. De får også poeng for å være de eneste i denne testen med et generelt søkefelt på sidene, selv om presentasjonen av søkeresultatet gjerne kunne vært tydeligere. Når vi søker ”Kanariøyene” vises hovedsiden for Kanariøyene ganske anonymt blant informasjonssider om leiebil og reisestatistikk. Noe vi vil fremheve som bra med sidene er at de ikke tvinger brukeren til å klikke seg fram på et kart for å få presentasjon av de ulike reisemålene. Muligheten finnes der for den som liker å klikke fem ekstra klikk før de kommer frem, mens for den mer drevne nettbruker kan man altså slippe unna og gå rett til mål.

Reisebingo

Totalt kommer Star Tour ganske dårlig ut i denne testen, og den viktigste grunnen er at funksjonaliteten for å søke etter reiser er for lite fleksibel. Reiseplanleggeren ser veldig enkel ut, men man må angi reisemål, avreisedato og reiselengde nøyaktig, og dersom Star Tour ikke har noen ledig reise som passer til kriteriene får man bare beskjed om å forsøke igjen. Dermed blir man sittende og søke på nytt og på nytt helt til man er heldig og treffer på en reise – en skikkelig reisebingo. Vi etterlyser muligheten til å velge åpen avreisedato og det bør også komme opp forslag til alternative reisedager hvis dagen vi har valgt ikke gir noen treff. Valget av dato hadde også blitt enklere dersom man kunne velge fra en kalender med ukedager.

Forrvirring i rekkene

Reisene er også litt uklart inndelt. Pakkereise og charterferie brukes om hverandre, og valgene ”kun hotell” og ”kun fly” dukker først opp i reiseplanleggeren på forsiden under ”storbyferie”. På bestillingssiden er de derimot sidestilt med charterferie og storbyferie. Er disse forbeholdt reiser til storby eller er det også mulig å bestille kun hotell på et feriested som vanligvis inngår i pakkereisene?

Ryddig kjøpsprosess

Star Tour forbedrer totalintrykket med en oversiktlig kjøpsprosess, der det er enkelt å bevege seg fram og tilbake mellom de ulike stegene. De er også en av få som gir informasjon om hvordan de opplysningene du oppgir i selve bestillingen vil bli behandlet.

Det er overraskende at nettstedet har såpass mange mangler ettersom det kom i ny versjon i desember 2005. Star Tour nevner at de skal komme med en ny oppdatering midt i mars og at reisesøket er en av funksjonene som skal bli bedre.

Slik nettstedet framstår nå får de en totalscore på bare 123 av 212 mulige poeng på vår brukervennlighetsvurdering og havner på en tredjeplass med 58 prosent.

Her kan du hvordan Startour scoret på alle testpunktene.

Til toppen