KORTNYTT

Test dine kunnskaper som IT-profesjonell

Er du IT-proff? Her kan du teste om du har den riktige IT-kompetanse:

30. nov. 2005 - 14:20

I flere år har Datakortet vært et anerkjent dataførerkort for vanlige brukere av data. Nå kan også de IT-profesjonelle få EU-stempel på sine kunnskaper – EUCIP.

Nettavisen Karrierelink.no har i samarbeid med EUCIP Norge lansert en demotest for personer som besitter profesjonell IT kompetanse.

EUCIP står for European Certification of Informatics Professionals og er Den Norske Dataforenings konsept for sertifisering av IT-profesjonelle i Europa. Målgruppen er personer som har behov for påbygging av tidligere utdannelse, omskolering, dokumentasjon av realkompetanse samt utdanning innen IT området.

Gjennom EUCIP-programmet regner man med å sertifisere minst 120.000 IT-profesjonelle i Europa innen 2006. Tilsvarende tall for Norge antas å bli mellom 3000 og 4000.

Alle som er interessert kan i disse dager teste ut EUCIP på Karrierelink.no og få en smakebit på testverktøyet.

Kjernen i EUCIP er tre basismoduler med hver sin kompetansetest: Plan, Build og Operate. Sertifiseringen dokumenterer kunnskap om planlegging, bygging og drift av et IT-system. Bestås alle tre testene, kan man smykke seg med et EUCIP Core Level sertifikat.

Man kan også spesialisere seg innen et eller flere av disse basisområdene på Elective Level og bli sertifisert som EUCIP Business Analyst, EUCIP Information System Analyst, EUCIP Software Developer, EUCIP Network Administrator eller 18 andre IT-profesjonelle yrkeskategorier.

Demotesten kan du ta her

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.