UTVIKLING

Test IE12 også uten Windows

Microsofts kommende nettleser har blitt tilgjengelig for flere.

Internet Explorer 12 er nå tilgjengelig via Remote Desktop for blant annet Android. Men nytteverdien av en desktop-nettleser på en smartmobil med tross alt ganske liten skjerm, er trolig nokså begrenset.
Internet Explorer 12 er nå tilgjengelig via Remote Desktop for blant annet Android. Men nytteverdien av en desktop-nettleser på en smartmobil med tross alt ganske liten skjerm, er trolig nokså begrenset. Bilde: digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. nov. 2014 - 09:05

Den neste utgaven av Internet Explorer, som antagelig før versjonsnummeret 12, er så langt bare mulig å teste dersom man installerer den tidlige testversjonen av Windows 10. Microsoft har ikke sagt noe om når den neste utgaven av Internet Explorer vil bli lansert. Men IE11 er mer enn et år gammel, og Windows 10 kommer angivelig først neste høst. Det bør bety at «IE12» bør bli utgitt Windows 7 og nyere lenge før Windows 10 er klar.

Mens Google, Mozilla og Opera gir ut mange små oppdateringer i løpet av året, holder Microsoft og Apple seg til den tradisjonelle strategien med å levere få utgivelser og mange endringer på en gang. Begge metoder har sine fordeler, en for webutviklere kan en stor nettleseroppdatering bety søvnløse netter dersom man ikke er forberedt. Derfor er det viktig at betautgaver av kommende nettlesere gjøres tilgjengelige for webutviklere, slik at de kan forberede nettsteder på nettleserendringene som kommer.

Dette er relativt uproblematisk med nettlesere som tilbys til stort sett alle plattformer. Verre er det med plattformspesifikke nettlesere som Internet Explorer, og ikke minst «IE12» som bare er tilgjengelig i forhåndsutgaven av Windows 10. Ikke alle ønsker eller har mulighet til å installere Windows 10 bare for å teste nettleseren.

RemoteApp

Derfor har i alle fall Microsoft nå gjort det mulig for webutviklere og andre å teste den uferdige IE-utgaven uten å måtte installere et helt operativsystem. I stedet tilbys RemoteIE, som i praksis kjøres på en server i Microsofts nettsky og som er tilgjengelig for brukerne ved hjelp av Microsofts Azure RemoteApp-teknologi, som blant annet støttes av Remote Desktop-lignende applikasjoner til flere plattformer.

Dette betyr at den nyeste testutgaven av IE kan testes fra både Android, iOS, OS X, Windows 7 og nyere, samt Windows RT.

Det er dog en rekke begrensninger ved denne utgaven, sammenlignet med en nettleser som er lokalt installert. Dette og mer informasjon om den nye løsningen, er oppgitt i dette blogginnlegget.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.