Microsoft Bing

Test kodesnutten direkte på søkesiden

Microsoft med spennende ny funksjonalitet i Bing.

Test kodesnutten direkte på søkesiden
(Bilde: Skjermbilde)

Microsoft med spennende ny funksjonalitet i Bing.

Den norske utgaven av Bing-søketjenesten til Microsoft er ganske enkel, men man kan få en hel del mer funksjonalitet ved å gå inn på innstillingene og endre region til USA.

En slik endring er nødvendig for å få tilgang til en ny funksjon som Microsoft lanserte før helgen, i samarbeid med HackerRank.

Utgangspunktet for den nye funksjonen er at mange utviklere benytter vanlige søketjenester når de står fast, for eksempel når de ikke helt husker hvordan en funksjon eller algoritme fungerer eller brukes i det språket de benytter akkurat der og da.

Når de søker, finner de ofte beskrivelser og eksempelkode som de overfører i utviklerverktøyet sitt for å prøve og feile inntil de finner den rette løsningen.

Mer effektivt?

Den nye Bing-funksjonen skal gjøre alt dette enklere ved at man kan gjøre langt mer på ett sted – på resultatsiden til søketjenesten.

Lurer man for eksempel på hvordan man kan implementere søkealgoritmen «quicksort» i Java, kan man skrive «quicksort java» i søkefeltet. Da blir fungerende eksempelkode på dette vist i et felt hvor brukeren kan gjøre endringer. Deretter kan man klikke på «Run Code»-knappen. Noen få sekunder senere vises resultatet av kjøringen, eventuelt feilmeldinger dersom koden ikke kan kjøres på grunn av feil.

Men det gjøres også syntakskontroll i sanntid, slik at feil kan oppdages allerede før koden kjøres. Redigeringsverktøyet har også støtte for en hel del funksjonalitet som man venter å finne i et koderedigeringsverktøy, inkludert innrykk av kode, trimming av mellomrom, kodekomplettering og utvidede søkemuligheter i koden. Alle kommandoene er tilgjengelige fra kontekstmenyen (høyre musknapp) eller gjennom tastatursnarveier.

Sju språk

I tillegg til Java, støttes også C, C++, C#, JavaScript, PHP og Python.

– I tillegg til å lære hvordan en viss kode eller visse algoritmer skrives i et gitt språk, vil brukerne også kunne sjekke hvordan den samme løsningen er konstruert i en rekke programmeringsspråk, noe som gir en Rosettastein-modell for programmeringsspråk, sier Marcelo De Barros, en gruppeleder ved Bing, i en uttalelse som er gjengitt av HackerRank.

Man kan altså søke etter «quicksort java», se på kode og så bare endre språk i brukergrensesnittet. Dette gjelder dog bare eksempelkoden som vises umiddelbart etter at man har søkt. Eventuelle endringer man selv har gjort i koden, forsvinner når man bytter språk.

Til toppen