Test kommende Java-verktøy fra Sun

Sun vil om kort tid gjøre en tidligutgave av utviklingsverktøyet Java Studio Creator tilgjengelig for nedlasting.

Sun vil om kort tid gjøre en tidligutgave av utviklingsverktøyet Java Studio Creator tilgjengelig for nedlasting.

Sun annonserte denne uken at en tidligutgave av utviklingsverktøyet Java Studio Creator vil gjøres tilgjengelig på denne websiden den 8. april.

Sun karakteriserer produktet som selskapets mest betydningsfulle på mange år. Allerede skal mer enn ti tusen utviklere ha forhåndsregistrert seg for å få tilgang til verktøyet.

Ifølge Sun er Java Studio Creator en omfattende, men samtidig brukervennlig løsning for utvikling, debugging og drift. Den vil inkludere den første versjonen av JavaServer Faces (JSF), som skal gi større ytelse og kodeeffektivitet.

Produkter skal også inkludere en kjøreversjon av Java Enterprise System som gjør det mulig å evaluere applikasjon i preproduksjon. Dette inkluderer Sun Java System Application Server, Platform Edition, som også inkluderer SQL-databaseserveren PointBase.

Inkludert er også utviklingssettet (SDK) for Java 2 Standard Edition og hjelpemidler i form av blant annet eksempler, læreprogram og visuelle komponenter for JavaServer Faces.

Sun skriver i en pressemelding at Java Studio Creator sømløst integrerer verktøy, kjørekode og komponenter, samt at det skal gjøre Java-kodingen visuell og effektiv. Fokus for utviklerne skal dermed flyttes fra systeminfrastruktur og snekring av webtjenester til tilleggsverdier som brukerinteraksjon og forretningslogikk i applikasjonen.

Java Studio Creator er i sin helhet basert på Java-plattformen og teknologistandarder utviklet gjennom Java Community Process. Det skal sikre full applikasjonsportabilitet. Verktøyet skal sørge for et standardbasert miljø som ifølge Sun skal frigjøre utviklerne fra begrensningene i proprietære språk, teknologier og kjørekode.

Verktøyet vil støtte Solaris, Linux og Windows, når det blir generelt tilgjengelig til sommeren.

Til toppen