TEST: Lenovo Yoga Slim 7 (AMD Ryzen 7 4000)

PC til under 10.000: Måtte klype meg i armen da jeg fikk resultatet av batteritesten

Denne billigmaskinen fra Lenovo banker konkurrentene ned i støvlene på batteritid.

Lenovo Yoga slim 7 er en skikkelig kraftig bærbar PC til en rimelig penge. Etter noen ukers bruk er skjermen blitt ganske møkkete.
Lenovo Yoga slim 7 er en skikkelig kraftig bærbar PC til en rimelig penge. Etter noen ukers bruk er skjermen blitt ganske møkkete.

Denne billigmaskinen fra Lenovo banker konkurrentene ned i støvlene på batteritid.

Hei, dette er en Ekstra-sak som noen har delt med deg.
Lyst til å lese mer? Få fri tilgang for kun 235,- i måneden.
Bli Ekstra-abonnent »

Er du ute etter en lett bærbar med godt tastatur, portabel vekt, overaskende god ytelse og helt ekstrem batteritid? Da bør du virkelig vurdere Lenovos Yoga Slim 7. Her får du sinnssykt mye PC for pengene. 

Med Yoga Slim 7 leverer Lenovo en maskin som leverer mye mer enn den lover. Den billige lettvekteren fra den kinesiske PC-leverandøren kommer med et kabinett i sandblåst aluminium som føles like solid som det ser ut. 

*** Produktnavn

Skjerm: 14" FHD (1920x1080) 300 nits
Prosessor: AMD Ryzen 4700U 2.0 GHz
Grafikk: Integrert AMD Radeon grafikk
Systemminne (RAM): 16 gigabyte
Lagringsplass: 512 gigabyte
Kamera:  720p
Trådløst: 11ax, 2x2 og bluetooth 5.0
Tilkoblinger: USB-C, to USB 3.1 , HDMI, mikrofon og hodetelefon og SD-kortleser
Operativsystem: Windows 10 home 64
Batteri: 61 wattimer
Øvrig: Ansiktsinnlogging via IR-kamera
Størrelse (bxhxt): 32 cm x 20,5 cm x 1,5 cm 
Vekt: 1365 gram
Pris: 9995

Med en vekt på 1365 gram er ikke denne bærbare maskinen blant de letteste i klassen, men det kan man heller ikke forvente av en maskin i dette prissegmentet.

1,3 kilo er uansett ikke mye, og den oppleves som smidig å ta med seg både på hytta og flyet. 

Lenovo skryter selv av at dette er en maskin som er i toppskiktet i forbrukerklassen, og selv om prisen definitivt gjenspeiler denne ambisjonen, opplever vi den mer som en billig proffmaskin. 

Yoga Slim 7 kommer både som 14 og 15 tommer, og leveres enten med AMD Ryzen 7 4000-prosessor eller med tiende generasjons Intel i7.

Begge kandidatene som skal gi nok kraft til å jobbe med litt tyngre kreative oppgaver i eksempelvis Photoshop, og skal også takle litt mindre grafikkintensive spill, lover PC-produsenten. 

Superrask lading

Maskinen leveres med IR-kamera, 720p webkamera, opptil 16 gigabyte RAM og én terrabyte SSD, høyttalere fra Samsung-eide Harman Kardon og bakbelyst tastatur. 

Noen av alle tilkoblingsmulighetene på Yogaen som allerede har fått sin andel bruksmerker.

Høyttalerne låter OK, men musikken klinger definitivt bedre på egne hodetelefoner. Det går greit å se en kort video på Youtube eller diverse nettaviser, men skal du høre på musikk kan de ikke hamle opp med noe som er ment for formålet. 

Det 61 wattimer store batteriet lades kjapt opp med den medfølgende hurtigladeren på 65 watt. 15 minutter i veggen gir deg over tre timer å jobbe på, noe vi synes både er imponerende og praktisk. Fulladet blir batteriet på en time.

Lenovo har ikke spart på portene. Her får du HDMI, to USB 3.1-porter, USB-C, hodetelefon- og mikrofoninngang samt SD-kortleser.

Digi.no har 14-tommeren på test, og jeg synes skjermen har mer enn nok arbeidsplass for de daglige oppgavene på hjemmekontoret.

(artikkelen fortsetter under)

Masklinen er liten, nett og pen å se på. Enkel å drasse med seg rundt, er den også.

91 prosent skjermratio

Lenovo skryter selv av at skjermen har 91 prosent skjermratio. Noe som i praksis betyr at du får mye skjerm, og lite ramme for pengene. Noe som selvfølgelig er en god ting.

Mye skjerm, lite kant. Yoga slim 7 har 90 prosent skjermratio. Det gir deg mye arbeidsplass, og lite unødvendig aluminium.

Skjermen oppleves som behagelig å jobbe på, men den kommer til kort i sterkt sollys.

Lenovo sier den Leveres med 300 nits, og dette er med andre ord ikke nok til å jobbe ute i sterkt sollys om du har behov for det. Selv målte vi 260 lux da vi gjorde egne målinger.

Oppløsningen på 1920 ganger 1080 er grei, og Lenovo lover at skjermen er 4K-klar. Selv om vi alltids kan ønske oss en mer lyssterk skjerm, er det ikke noe vi kan forvente i dette prissegmentet. 

Tastaturet på Yoga slim 7 er godt, og jeg mener skrivekomforten er helt på høyde med Thinkpad-serien. Lengre tekster hamres ut uten trøtthetstegn fra fingrene. Det er spesielt viktig om du har tenkt til å bruke maskinen til jobb eller studier. 

Les også

God pekeplate

På denne maskinen skal Lenovo ha økt størrelsen på pekeplaten fra forrige modell. Vi synes pekeplaten er bedre på Yoga slim 7 enn på den 15.000 kroner dyrere storebroren, Carbon X1 rett og slett fordi jeg synes den oppfatter fingrenes intensjoner bedre enn på X1-maskina.

Siden prisen er vesentlig lavere her, er maskinen rett og slett mer nedstrippet. Du får hverken gammeldags musepeker i midten av tastaturet eller designerte høyre- og venstre-museknapper.

Dette er funksjonalitet jeg hverken har behov for, eller lyst til å lære meg på nytt, så sånn sett synes jeg dette er det optimale oppsettet. 

For egen del, er det enkle det beste, og derfor mener jeg at denne billigmaskinen kan konkurrere med sin vesentlige dyrere storebror på akkurat dette punktet. 

I daglig bruk er maskinen rask og responsiv, den starter opp kjapt, og er klar for bruk etter noen få sekunder. 

Jeg jobber sjelden med tunge arbeidsoppgaver, men om jeg skulle kjøpt Yoga slim 7 selv, ville jeg definitivt gått for 16 gigabyte-varianten over åtte for å ha større buffer.

(artikkelen fortsetter under)

Tastaturet og pekeplaten fungerer veldig godt på denne Lenovo-maskinen. Det enkle er ofte det beste, synes jeg.

Svært god ytelse

Hva ytelse gjelder imponerer Yoga slim 7 stort. Den kjemper fint mot maskiner som er over dobbelt så dyre.

Dette er åpenbart hverken en spill-PC eller et godt verktøy om du bare jobber med særdeles ytelseskrevende oppgaver, men likevel mener jeg at du får mer enn man kan forvente av en maskin i dette prissegmentet. 

Her er noen ytelsestester vi gjorde.

Batteritesten er utført med PC Mark 10 på medium lysstyrke. Sånn er alle maskinene rigget når vi kjører denne testen. 

Yogaen ble satt på test klokken tre på ettermiddagen. Da jeg skulle gå og legge meg klokken 24 samme kveld og  excel- og videosimuleringene fortsatt var i gang, ble jeg imponert. Men da jeg stod opp dagen etter klokken 07.30, og maskinen fortsatt surret og gikk, måtte jeg rett og slett klype meg i armen.

Les også

Var det faktisk mulig at en billigmaskin til under ti tusen kroner kunne være så usedvanlig på dette punktet? Til slutt klokket vi Yoga Slim 7 inn på 18 timer og 39 minutter. Hva i all verden?

Batteritid på over 18 timer er ekstremt, og det er faktisk det beste vi har fått ut av noen maskin vi har hatt på testbenken. Selv batterikonge Microsoft Surface 3s 13 tommer må se seg slått. Og den koster 26 000 kroner. 

Du finner ikke bedre til prisen

Alt i alt er Lenovos Yoga slim 7 en helt nydelig maskin. Den er god å jobbe på, er rask og responsiv, og leverer helt ekstremt på batteritid uansett hvilket prissjikt den konkurrerer i.

Karaktergrafikk 9 av 10 poeng i digi.no-test.
 

Etter å ha brukt maskinen i noen uker kan jeg enkelt og greit si at det Lenovo har fått til med Yoga slim 7 er helt rått. 

Til under 10 000 kroner tror jeg du skal lete veldig lenge for å få noe tilsvarende, og det overrasker meg absolutt ikke at selskapet allerede sliter med å levere nok maskiner i serien.

Her har den kinesiske veteranen rett og slett truffet spikeren på hodet, og det skal virkelig mye til for å toppe denne.

Vi likte Vi likte ikke
– Nydelig tastatur – Slapp lyd i høyttalerne
– OK skjerm  
– Solid ytelse  

– Ekstrem batteritid

 

– God byggekvalitet

 

Kommentarer (2)

Kommentarer (2)
Til toppen