Test: Nokia 7210

Nokia 7210 er den første fargemobilen fra Nokia som er beregnet for massemarkedet. Slår den T68 fra Sony Ericsson?

Det er gått en stund siden Sony Ericsson slapp sin svært populære t68, som var den første telefonen som brakte fargeskjerm til folket. Nokia har siden sluppet sin 7650, med stor fargeskjerm og innebygd kamera, men denne telefonen ligger i en annen kategori. Nå er 7210 her, den første Nokia-telefonen i kompakt størrelse med fargeskjerm, og det er vel denne telefonen som skal konkurrere med T68 direkte.

digi.nos søsterpublikasjon DinSide har gjort en grundig test av Nokias nykommer, og skriver at det første du legger merke til med 7210 er det noe uvanlige utseendet. Tastene har nemlig fått en spesiell, smal og avrundet design. Utseendet til tastene passer godt sammen med designen på resten av telefonen, og det hele ser ganske bra ut i DinSide-testerens øyne, men han bemerker samtidig at meningene innen redaksjonen er delte.

"Uansett virker telefonen meget solid, uten den billige plastfølelsen vi ofte får når vi tester rimeligere modeller", skriver DinSides mobiltester.

Nye Nokia 7210 retter seg mot de mer designbevisste brukere, men det betyr absolutt ikke at funksjonaliteten er dårlig av den grunn. For det første har den en relativt stor fargeskjerm som kan vise 4096 farger i oppløsning på 128x128 piksler. Dessuten har den tre bånd, hvilket betyr at den kan også brukes i USA, GPRS, MMS, Java (for nedlasting av spill og programvare), stereo radio, polyfoniske ringetoner, høyttalende funksjon og tilkoblingsport for fremtidig tilleggsutstyr. Vekten er likevel på beskjedne 84 gram.

Ifølge DinSide krever tastaturet noe tilvenning, spesielt den fireveis-menyknappen er liten, og det er fort gjort å bomme på den riktige retningstasten. 0-knappen kan også være vanskelig å treffe, da vi er vant til at den befinner seg helt nederst på tastaturet, mens i 7210s tilfelle er + og #-knappene plassert lenger nede.

"Litt forvirrende - men etter noen timers bruk ble vi faktisk vant til tastaturet, og det bød ikke på flere problemer. Mer problematisk er imidlertid volumknappen som befinner seg på venstre side av telefonen. Den er definitivt vanskelig å trykke på", heter det i testen.

Les hele den grundige testen, med avsluttende konklusjon.

Dagensspørsmål
Hvilken mobiltelefon tror du at du vil du kjøpe neste gang?

Motorola
Samsung
Nokia
Sony Ericsson
Siemens
Alcatel
Handspring
Annet merke

Trykk her for å se resultatet så langt
Til toppen