BEDRIFTSTEKNOLOGI

Test ny servicepakke til Vista

Betaen av den andre servicepakken til Windows Vista blir tilgjengelig for alle.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. des. 2008 - 13:51

Microsoft kommer med den andre servicepakken (SP2) til Windows Vista i løpet av første halvdel av 2009. Det skriver selskapets Mike Nash i dette blogginnlegget i går.

Samtidig kunngjorde han at en betaversjon av den samme servicepakken er gjort tilgjengelig for MSDN- og TechNet-abonnenter. Alle andre må vente til i morgen, torsdag den 4. desember. Da skal betaversjonen gjøres tilgjengelig for alle med Windows Vista på engelsk, fransk, tysk, japansk eller spansk. Den vil kunne lastes ned fra denne siden.

Siden Windows Vista og Windows Server 2008 bygger nå bygger på samme kodebase, gjelder vil de også ta i bruk de samme servicepakkene. Det gjelder også denne betaversjonen.

Den kommende servicepakken vil delvis inkludere ny funksjonalitet og delvis være en samlepakke for forbedringer som tidligere er utgitt. Dette inkluderer også hotfix-er som tidligere bare er gjort tilgjengelige for spesifikke Microsoft-kunder eller -partnere. En oversikt over disse finnes her.

Den nye funksjonaliteten inkluderer som tidligere kjent støtte for en del nyere maskinvare. Dette gjelder 64-bits CPU-er fra Via Technologies og filsystemet exFAT som skal gi bedre kapasitet til blant annet Flash-minnebaserte lagringsenheter. Det loves dessuten bedre ytelse for WLAN-forbindelser som gjenopprettes etter sleep-modus. I tillegg integreres Windows Vista Feature Pack for Wireless, som skal tilby støtte for Bluetooth v2.1 og Windows Connect Now WLAN-konfigurering.

Dessuten skal sidefeltet for RSS-feeder bli raskere og mer lydhørt.

For bedrifter loves det at Hyper-V virtualization skal tilbys som en fullt integrert funksjon i Windows Server 2008. Dette inkluderer ett gratisk datter-OS med Windows Server 2008, fire gratislisenser med Windows Server 2008 Enterprise og et ubegrenset antall gratislisenser med Windows Server 2008 Datacenter.

En ny policy for strømstyring skal være opptil 10 prosent mer effektiv enn den opprinnelige i noen konfigurasjoner for både server og PC. Den inkluderer muligheten til å administrere disse innstillingene via Group Policy.

Dessuten loves det forbedret kompatibilitet for lisensnøkler til Terminal server. Med Windows Server 2008 ble lengden på lisensnøklene endret fra 512 bytes til 2048 bytes. Dette fikk klienter som bruker eldre Terminal-versjoner til å feile. SP2 skal tillate at eldre lisensnøkler i Citrix-applikasjoner fungerer med Windows Server 2008 Terminal server.

Mer informasjon om SP2 til Windows Vista og Windows Server 2008 er tilgjengelig her.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.