TEST: TEST: JBL Flip 5

Partymusikk under vann

JBLs nye lille partyhøyttaler Flip 5 spiller under vann og imponerer i luft.

JBLs nye lille partyhøyttaler Flip 5 spiller under vann.

JBLs nye lille partyhøyttaler Flip 5 spiller under vann og imponerer i luft.

Hei, dette er en Ekstra-sak som noen har delt med deg.
Lyst til å lese mer? Få fri tilgang for kun 235,- i måneden.
Bli Ekstra-abonnent »
Liten: Flip 5 er liten og lett men har stor røst Foto: Odd Richard Valmot

Det er ikke lenge siden vi testet JBLs Boombox 2, og ble veldig imponert over lydgjengivelsen. Spesielt bassen og lydvolumet var rett og slett fenomenalt. Nå har selskapet, som eies av Samsung, kommet med en variant i den andre enden av skalaen. JBL Flip 5 ser nesten ut som en krympet utgave av Boomboxen, men uten håndtaket. Som ikke trengs, for med en passe stor neve griper du rundt Flippen.

Enkel

Flip 5 er en særdeles enkel dings med to knapper. En for å skru på og av enheten, og en for å pare den over blåtann. I tillegg er det preget inn fire symboler i plastnettingen som høyttaleren er trukket med. To kontrollerer volumet, en starter, stopper og hopper musikk, og en kobler til flere JBL-høyttalere, slik at de kan dele på spillejobben i det som kalles Party Boost. Mer enn hundre JBL-høyttalere kan kobles sammen på denne måten. Da bør man være langt unna naboer.

Enkel: JBL Flip 5 er svært enkel å håndtere. Foto: Odd Richard Valmot

Vanntett

Er du typen som synger i dusjen, er Flip 5 tingen. Den er vanntett ned til meteren i 30 minutter, og kan være det akvatiske karaokeakkompagnementet du trenger for å oppnå lykken sammen med såpe og sjampo.

Vi testet den i en oppvaskkum og den fortsatte spillejobben under vann. Idet vi senker den ned blir det veldig tydelig at de passive høyttalerne på siden jobber hardt med høy rockemusikk, og de etablerer hver sin dusj under nedsenkningen. Når vi henter opp Flip-en igjen formelig rister de av seg vannet og spiller videre.

Se video av undervannstesten øverst i artikkelen.

Dette er neppe en funksjon man vil bruke i praksis, men det at den tåler regn og sjøsprut er nyttig.

Hva den ikke er

Tekniske data JBL Flip 5

Vekt: 540 gram

Dimensjoner: 181 x 69 x 74 mm

Batteri. 4,8 Ah.

Ladetid: 2,5 timer via USB-C

Spilletid: Opptil 12 timer

Frekvensbånd: 65 Hz til 20 kHz

Bluetooth: 4.2

3,5 mm analoginngang: Nei

Mikrofon: Nei

Kan stereokobles med en Flip 5 til: Ja

Flip 5 er en ren lydavspiller. Den har ikke mikrofon, slik at den kan brukes som høyttalende telefon eller med stemmeassistent. Det betyr neppe så mye. Kundene kjøper ikke denne for å snakke i. Dette er en liten, billig blåtannhøyttaler som kan få fart på hytteturen uten å tynge ned ryggsekken.

Batteriet består av to parallellkoblede 18650 litiumioneceller på hver 2,4 Ah. Det gir 4,8 Ah som driver høyttaleren i inntil 12 timer, avhengig av spillevolum selvfølgelig.

Høyttaleren lades via den eneste tilkoblingen, som er USB-C – og som selvfølgelig er vanntett, som er vanlig på mange mobiler i dag.

Mono

At den har membraner i hver ende av «røret» kunne tyde på at dette var en stereohøyttaler. Det er den ikke. Dette er passive membraner som bidrar godt til å spre lydopplevelsen fra den ene aktive høyttaleren, som er hjertet i Flip 5. Det aktive høyttalerelementet er en avlang, stor sak med yttermål på 44 ganger 80 mm. Større enn man skulle tro på utsiden, og det er nok grunnlaget for at den lille dingsen spiller så godt.

Stereo med to

Passiv: I hver ende av Flip 5 sitter en passiv høyttaler som drives av den store aktive inne i "røret" Foto: Odd Richard Valmot

JBL er klar over at stereo er bedre enn mono, og høyttalerne deres kan som regel settes opp i stereopar. Slik er det med Flip 5 også. Kjøper du to kan de ta seg av hvert sitt lydspor og skape mer bredde i lydbildet. Det å ha med to slike tynger ikke sekken vesentlig uansett.

Konklusjon

JBL Flip 5 sitt lydbilde imponerer stort. Den låter mye bedre enn vi hadde forventet. Sammenliknet med en Libratone One, som riktignok er to, tre år gammel, men vesentlig dyrere, låter den bedre. Selvfølgelig er det et langt hopp opp til Boombox 2 fra samme produsent, men den er en svær tung sak med et monsterbatteri.

Karaktergrafikk 9 av 10 poeng i digi.no-test.

Den ene aktive høyttaleren i samarbeid med de to passive på siden klarer å gjengi både god bass, mellomtoner og diskant på en måte vi ville forvente av minst et aktivt element til.

Prisen på Flip 5 er 990 kroner, men vi har funnet den på nettet en hundrelapp lavere. Det er mye lyd for pengene i en liten og lett innpakning.

Dette er en nier.

Les også

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen