Test verktøy for åpent virtualiseringsformat

Citrix ønsker at virtuelle maskiner skal kunne flyttes mellom både ulike hypervisorer og nettskyer.

Test verktøy for åpent virtualiseringsformat

Citrix ønsker at virtuelle maskiner skal kunne flyttes mellom både ulike hypervisorer og nettskyer.

Citrix kunngjorde denne uken at selskapet nå tilbyr testversjoner av Project Kensho, et sett med verktøy for å utvikle og rulle ut flyttbare, virtuelle maskiner (VM) innen bedrifter, men også til nettskyer (clouds).

Citrix fortalte første gang om Project Kensho i juli i år.

Det Project Kensho tilbyr, er verktøy som tar i bruk Open Virtualization Format (OVF) fra Distributed Management Task Force (DMTF) for å gjøre det mulig lage virtuelle maskiner som kan importeres og kjøres i de virtuelle omgivelsene Citrix XenServer, Microsoft Windows Server 2008 Hyper-V og VMware ESX.

OVF fremmes som en industristandard for pakking av applikasjoner og virtuelle maskiner.

Project Kensho er utgitt som åpen kildekode under Lesser General Public License (LGPL). Dette er gjort for å akselerere bruken av OVF som en det standardiserte formatet for flyttbare VM-er.

I tillegg til dette samarbeider Citrix med rPath om å utvide Project Kensho slik at brukerne sømløst kan installere og rulle ut Linux- eller Windows-baserte OVF-pakker i nettskyer, i første omgang Amazon EC2.

Citrix har også bestemt seg for å utgi selskapets implementering av DMTF System Virtualization, Partitioning and Clustering (SVPC)-profiler for XenServer som åpen kildekode.

- rPath er en sterk tilhenger av Project Kensho, som vi ser på som et perfekt supplement til rPaths rolle som administrasjonsplattformen for opprettelse og livssyklusen til virtuelle maskiner for uensartet hypervisor- og nettskymiljøer, sier Erik Troen, teknisk sjef i rPath, i en pressemelding.

- Bred opptakelse av det portable VM-formatet OVF er viktig etter hvert som bedrifter begynner å rulle ut infrastrukturløsninger fra flere leverandører, forteller Troen.

- Project Kensho vil gi oss muligheten til å bygge en bro mellom bedriftsbaserte og nettskybaserte ressurser, noe som gjør det mulig for for våre bedriftskunder å ta i bruk nettskybaserte tjenester, sier AJ Jennings, sje for forretningsutvikling i Citrix, i en pressemelding.

- Denne løsningen er strategisk viktig fordi kundene vil ha forsikringer om at de ikke blir låst til en proprietør nettsky-arkitektur, akkurat som de ikke vil bli låst til en proprietær hypervisor- eller virtualiseringsstakk, sier Jennings.

Testversjonen av Project Kensho-teknologien er fritt tilgjengelig for nedlasting på denne siden.

    Les også:

Til toppen