RESULTATERFINANS

Tester betalingsviljen for norske nyhetssøk

Mange har etterhvert oppdaget overvåkningstjenesten Nyheter.no. - Den er gratis å bruke, og vi føler at vi går oss selv litt i næringa, sier daglig leder Geir Ottosen, som nå krever registrering før bruk.

Therese Werenskiold
29. nov. 2001 - 10:29

Nyheter.no har man i to år hatt mulighet til å søke gratis - i sanntid - i alle nyheter som publiseres på norske nettsteder.

Fra i dag må man registrere seg med navn, epost-adresse og passord for å søke på sidene.

Daglig leder Geir Ottosen sier denne overvåkningstjenesten har vært som en slags demo-side.

- Vi har aldri markedsført siden fordi vi ikke lever av reklame. Det er ikke viktig for oss med stor trafikk på nyheter.no. Den er en slags demo på de overvåkningstjenestene vi lever av å sette opp for kunder, forklarer Ottosen.

Han sier at jungeltelegrafen har gått, og at mange nå bruker sidene som et verktøy i jobben. Spesielt journalister og PR-folk.

- Jeg føler at vi går oss selv litt i næringen, og det er ikke lønnsomt i det lange løp, sier Ottosen.

Selv om selskapet Nordiske Nyheter har fått en del nye kunder på grunn av demo-siden, mener de nå det er på tide å sjekke betalingsviljen hos brukerne.

I dag har selskapet en prismodell som er basert på overvåkning av egendefinerte søkekriterier. Hver gang det kommer en artikkel vil kunden få oppdatering i det øyeblikket det skjer. Det koster fra 6.000 kroner i måneden å abonnere på overvåkningstjenesten.

- Vi har over 40 kunder nå, men har sett et frafall blant portalene, og en økning blant bedrifter og offentlige instanser, forteller Ottosen.

Nordiske Nyheter har ikke tatt noen endelig beslutning på om de vil lukke gratis-tjenesten.

- Registrering er en terskel for mange. Dersom vi får stor respons på dette, vil vi finne ut en del ting. Vi vil finne ut mest mulig før vi bestemmer oss for å ta betalt for tjenesten. Og registreringen er et ledd i den prosessen. Dersom viljen er tilstede, er vi ikke redde for å være først ute med å ta betalt for slike tjenester, sier Ottosen til digi.no.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.