Tester gratis internett på Gjøvikbanen

Ice skal levere trådløst mobilt bredbånd til NSB på Gjøvikbanen.

Tester gratis internett på Gjøvikbanen

Ice skal levere trådløst mobilt bredbånd til NSB på Gjøvikbanen.

Ice har inngått en samarbeidsavtale med NSB Gjøvikbanen om levering av mobilt bredbånd til samtlige togsett som trafikkerer ruten mellom Gjøvik og Oslo.

– Vi ønsker å gi pendlere mulighet til å starte arbeidsdagen med å lese e-post, nyheter og laste ned dokumenter på toget før de kommer på jobb. Derfor startes nå en periode der internettoppkobling prøves ut blant de av våre kunder som velger å reise med NSB KOMFORT mellom Gjøvik og Oslo, sier Margareth Nordby-Kringli, direktør i NSB Gjøvikbanen.

Tilbudet om bruk av gratis internett på togene mellom Oslo og Gjøvik vil i første rekke være en prøveordning frem til sommeren.

Togpassasjerene skal få tilgang til internett via WLAN-kortet på sine bærbare PC-er.

– Vårt mobile bredbåndsnett har den unike kombinasjonen av både store hastigheter og bred dekning. Passasjerene på Gjøvikbanen vil oppleve et effektivt og godt nettverk på nesten hele strekningen mellom Oslo og Gjøvik. sier administrerende direktør Matthias Peter i Nordisk Mobiltelefon Norge.

Nordisk Mobiltelefon er aksjeselskapet som står bak Ice-tjenesten.

Per i dag har Ice en teoretisk makshastighet på 3,1 megabit nedlastning, og 1,8 megabits opplastning. Den opplevde hastigheten vil imidlertid være avhengig av sendeforhold, og antall samtidige brukere på basestasjonene.

Ice er ikke helt ferdig med utbyggingen, og de har allerede lagt planene for et kontinuerlig oppgraderingsløp i årene fremover. Det vil etterhvert gi markant kraftigere forbindelse.

– I takt med teknologiske oppdateringer og stadig utbygging av basestasjoner, vil tjenesten i stadig større grad kunne mål seg med bredbånd via ADSL når det gjelder hastighet, sier Peter.

Til toppen