Tester Skype i nettleseren

Men er foreløpig ikke helt pluginfri.

Tester Skype i nettleseren
Bilde:

Skype kunngjorde nylig at en webbasert utgave av kommunikasjonsklienten er tilgjengelig i begrenset betautgave via selskapets nettsted. Betautgaven vil foreløpig bare være tilgjengelig for et lite antall eksisterende og nye brukere som logger seg på Skype-nettstedet. Enkelte vil da få en invitasjon til å delta.

Den webbaserte tjenesten skal gjøres tilgjengelig for langt flere globalt i løpet av noen måneder.

Foreløpig vil bare deler av funksjonaliteten kunne brukes i nettleser så lenge en egen plugin ikke er installert. Årsaken til dette er nok først og fremst at Skype kommer til å følge moderselskapet Microsofts valg om ikke å støtte dagens versjon av WebRTC. I stedet vil selskapene ta i bruk WebRTC sammen med utvidelsen ORTC API, noe som ingen nettlesere støtter så langt. Men Microsoft planlegger å implementere dette i neste utgave av Internet Explorer. Google virker også interessert i å tilby slik støtte, mens Mozilla og Apple så langt ikke har gitt noen klare signaler om dette.

Det er første og fremst videotelefoni-funksjonen som ennå ikke fungerer uten plugin. Til ZDNet sier en talsperson at lynmeldingfunksjonen kan brukes også av operativsystemer som pluginen ikke tilbys til, for eksempel Chrome OS.

    Les også: