- Testing er en gullgruve

Trenger flere eksperter: Nå åpner Sogeti-sjef Ola Furu nytt testakademi og testsenter.

- Testing er en gullgruve
(Bilde: Marius Jørgenrud)

Trenger flere eksperter: Nå åpner Sogeti-sjef Ola Furu nytt testakademi og testsenter.

Det er stor etterspørsel etter kompetanse innen testing av programvare, og behovet ser ikke ut til å påvirkes av økonomiske nedgangstider.

Tidligere har personer fra det heleide datterselskapet til Capgemini stått i spissen for å få test satt opp som eget fag på NTNU. Denne uken åpner IT-konsulentselskapet Sogeti et eget testsenter i Norge, komplett med testakademi og testlab.

Senteret vil ligge i Oslo og åpner i morgen med rundt 40 eksperter, som skal dekke områdene test og testledelse.

Innen to år er planen at de skal være bemannet med inntil 100 personer, opplyser selskapet.

Sogetis «Center of Test Excellence» skal i første rekke levere ekspertise innen test av programvare i Oslo-regionen, men vil også tilby tjenester nasjonalt. I tillegg vil de tilby seminarer og kursing innen test som fagområde.

Fra før har selskapet over 3000 testspesialister rundt i verden. Om lag 300 av disse befinner seg i Norden ved tilsvarende sentre i Stockholm, Göteborg, Lund og København.

Behovet for flere testere og testledere øker stadig - I Norge opplever vi en betydelig økning i interessen for vår testekspertise, og behovet for flere testere og testledere øker stadig, sier direktør Ola Furu i Sogeti Norge i en pressemelding.

Tross finanskrisen opplever Furu ingen redusert interesse for deres tjenester.

- Snarere tvert imot, sier han.

De erfarne programvare-­testerne Gro Rognstad (t.v.) og Trude Rosendal vil lede det nye testsenteret. (Foto: selskapet)
De erfarne programvare-­testerne Gro Rognstad (t.v.) og Trude Rosendal vil lede det nye testsenteret. (Foto: selskapet)

Strukturert testing har ifølge Sogeti-sjefen vist seg å være en gullgruve for mange bedrifter, og nå vil han smi mens jernet er varmt.

– Dette er en viktig del i vår ekspansjon i markedet, og vi anser timingen til å være riktig i forhold til våre kunders ønske om å redusere IT-kostnader.

Det er testekspertene Gro Rognstad og Trude Rosendal, som vil lede virksomheten ved senteret. Begge er godt kjent fra det norske testmiljøet og Dataforeningens faggruppe for software testing, og for sitt arbeid med å få inn test som eget fag i Trondheim.

– Når markedet og konkurransen hardner til, er det enda viktigere å raskt få ut nye applikasjoner og systemer med riktig kvalitet. Ved å teste riktig vil man oppdage de kritiske feilene der de oppstår i utviklingsperioden. Vedlikeholdskostnadene kan reduseres, og utviklingshastigheten kan økes tilsvarende, sier Rognstad.

    Les også:

Til toppen