BEDRIFTSTEKNOLOGI

Testprosjekt avslører Telenors digitale TV-planer

En samarbeidsavtale mellom Tandberg og Telenor gir innsikt i Telenors planer om fremtidige bredbånd og TV-tjenester.

29. nov. 2000 - 15:07

Telenor er i ferd med å starte salget av ADSL-linjer med båndbredde på opp til 1 Mbps. Men dette er ikke nok - målet er å kunne sende digital-TV over telenettet. Full NRK-kvalitet krever 4-6 Mbps.

Norske forbrukere må derfor vente noen år til linjene har blitt raske nok for å kunne transportere disse datamengdene. Men Telenor og Tandberg Television har allerede begynt å teste utstyr og løsninger.

I en børsmelding i dag orientere Tandberg Television om planene som gir en pekepinn om hva Telenor planlegger å lansere rundt 2002-2003.

- Målet er å levere høykvalitets TV-sendinger over telenettet. Vi skal derfor teste ut spredning av video, enten den er bestilt eller sendt i sanntid, forklarer Bjørn Netland, sjef for Telenors Fullservicenett-prosjekt. (FSN).

FSN-prosjektet er et utviklingsprosjekt Telenor kjører sammen med Cisco for å se om og når det er mulig å legge et helt telenett til IP-trafikk.


Testprosjektet skal kjøres i Sandnes, der Telenor tidligere har startet et testprosjekt med VDSL, arvtageren til ADSL. Disse linjene kan simulere neste generasjons telelinjer med en fart på mer enn 10 Mbps.

- Vi ser for oss en tjeneste der du mottar to TV-signaler via en 10 Mbps-linje. Dermed kan du ta opp et signal mens du ser på det andre, forteller Netland til digitoday.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.