BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tettere allianse mot Microsoft

Etter at Apple bøyde av og lot Microsoft få kjøpe seg inn i firmaet, har Sun, Netscape og IBM blitt enige om en rekke avtaler som sikrer et ennå tettere samarbeid dem imellom.

28. aug. 1997 - 09:54

IBM Corp., Sun Microsystems Inc. og Netscape Communications Corp. ble tirsdag enige om å koordinere arbeidet på Java som universelt språk for alle plattformer.

Firmaene gikk ut og sa at deres ingeniører fra nå av vil arbeide tett sammen for å forsikre seg om at Java kjører smidig på alle plattformer. Dette innebærer alt fra Windows 95 til Suns Solaris-plattformer. Dette skal muliggjøres ved at ingeniørene i de tre firmaene fra nå av skal være lokalisert i et nytt senter, the Java Porting and Tuning Center, hos Suns javadivisjon JavaSoft i California, opplysesdet i en pressemelding fra Sun.

Programmerernes førsrte oppgave vil bli å finjustere og forbedre Java Development Kit (JDK) 1.1s klassebiblioteker. En ny versjon av JDK skal leveres for alle "større" plattformer i løpet av andre kvartal 1998. En konsekvens av dette blir at de tre firmanenes programvareutviklere vil ha tilgang på alle teknologiske nyvinninger i Java samtidig. På denne måten skal også brukerne være sikret 100 % Pure Java applikasjoner som fungerer på alle plattformer.

Utviklere vil nå også få muligheter for å motta gratis før-sertifiseringer av 100 % Pure Java sertifiseringen av Java programmer og applikasjoner gjennom IMBs Solution Studios for Java.

Det er dessuten kjent at Netscape vil bruke teknologi fra Sun i nettlesere for å forbedre produktene. Etter Netscapes plan skal deres nettelser være den som best takler programvare skrevet i Java, og nå har Sun og Netscape også kommet med et konkret utspill hvor de lover en 100 % Pure Java versjon av Netscape Navigator tidlig i 1998.

Sun, Netscape, Marimba, Novell og Home Network har fremmet et forslag for en teknisk standard på Internett hvor Microsoft ikke har blitt tatt med på råd. Dette forslaget skal forsøke å løse de flaskehalsproblemene som forsinker informasjonsflyten på nettet i dag. Den nye standarden gjør det mulig å kjappere oppdatere informasjonen brukeren vil ha, siden forslaget går ut på å ikke oppdatere all informasjonen. Deres løsning ligger i at programvaren bare oppdaterer de filene som har blitt endret siden siste oppdatering hos brukeren. Slik nettrafikken fungerer i dag, blir både nye og gamle bilder og tekster sendt over nettverket når man f.eks starter en nettleser på nytt. Dette kan spesielt være aktuelt for større firmaer hvor en stor del av det interne nettverket brukes til å laste ned store menger med akkurat den samme informasjonen hver eneste dag.

På Java Business Internet Expo benyttet Suns chief executive Scott McNealy anledningen til å kritisere Microsofts inntog på TV kanalen NBC, hvor nye programmer rettet mot potensielle Microsoft-brukere har fått egen MSNBC-logo. McNealy lanserte en liste med nye populære show på MSNBC som innholdt forslag som "Picket Gates" og "In a World Without Fences, Who Needs Gates".

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.