RESULTATERFINANS

Tetzchner slutter som Opera-sjef

- Både morsomt og leit på samme tid, sier han til digi.no.

Nett-pioner: Etter nesten 16 år i sjefstolen trekker Jon von Tetzchner seg. Han går til rollen som strategisk rådgiver for Opera Software.
Nett-pioner: Etter nesten 16 år i sjefstolen trekker Jon von Tetzchner seg. Han går til rollen som strategisk rådgiver for Opera Software. Bilde: Per Ervland
5. jan. 2010 - 08:17

Opera Software melder at Jon von Tetzchner går av som toppsjef.

Tetzchner er en av selskapets grunnleggere, og var med helt fra starten. I april 1994 startet arbeidet med nettleseren deres. Året etter ble selskapet stiftet. Siden den gang har Tetzchner vært sjefen.

Tetzchner går av med øyeblikkelig virkning. Han går nå over i en rolle som strategisk rådgiver for virksomheten.

- Dette er både morsomt og leit på samme tid. Jeg har holdt på med Opera i mange år. Nå ønsket jeg meg en friere rolle, sier han til digi.no.

Han innrømmer at dette er noe han har tenkt på lenge.

- Det skjer nå fordi det er et nytt år. Det er et greit tidspunkt å gjøre det på.

Deler av arbeidet blir naturligvis annerledes i tiden fremover, men mye blir også likt, ifølge Tetzchner. Han regner blant annet med like mange reisedøgn som tidligere.

- Det viktige for min del blir at jeg kommer til å jobbe med strategisk videreutvikling og Operas fokus på åpne standarder, som tidligere, sier han.

Lars Boilesen (42) er utnevnt til ny administrende direktør for Opera Software.

- Han har betydelig bransjeerfaring og en dyp forståelse for Opera og til rollen som selskapets leder. Kort sagt, Operas ånd renner gjennom hans årer, sier von Tetzchner.

- Opera er jo barnet mitt Boilesen har over 20 års erfaring med internasjonal ledelse og markedserfaring fra selskaper som Alcatel-Lucent, Tandberg Data, Lego og Opera Software.

Hans fartstid i Opera var i tidsrommet 2000-2005 som salgsdirektør. Boilesen skal ifølge selskapet ha spilt en viktig rolle i Operas overgang fra desktop-basert nettleser til deres multiplattform strategi.

Ny sjef: Lars Boilesen er utnevnt til ny leder av Opera Software. <i>Bilde: Opera Software</i>
Ny sjef: Lars Boilesen er utnevnt til ny leder av Opera Software. Bilde: Opera Software

For akkurat ett år siden returnerte Boilesen til Opera Software, denne gangen som «chief commercial officer». Han har også fartstid som nestleder i selskapets styre.

Tetzchner er overbevist om at han overlater sjefstolen til rett person.

- Opera er jo barnet mitt. Jeg er svært fornøyd med at vi fikk overbevist Lars om å komme tilbake til Opera for ett år siden. Han er resultatorientert, en veldig dyktig og omgjengelig person som jeg stoler på. Dessuten er han kommersiell, sier Tetzchner til digi.no.

- Det har vært fryktelig morsomt å være i selskapet i 15 år, og jeg regner med at det blir morsomt å være her også i fremtiden.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.