Tetzchner slutter som Opera-sjef

- Både morsomt og leit på samme tid, sier han til digi.no.

Nett-pioner: Etter nesten 16 år i sjefstolen trekker Jon von Tetzchner seg. Han går til rollen som strategisk rådgiver for Opera Software.
Nett-pioner: Etter nesten 16 år i sjefstolen trekker Jon von Tetzchner seg. Han går til rollen som strategisk rådgiver for Opera Software. (Bilde: Per Ervland)

- Både morsomt og leit på samme tid, sier han til digi.no.

Opera Software melder at Jon von Tetzchner går av som toppsjef.

Tetzchner er en av selskapets grunnleggere, og var med helt fra starten. I april 1994 startet arbeidet med nettleseren deres. Året etter ble selskapet stiftet. Siden den gang har Tetzchner vært sjefen.

Tetzchner går av med øyeblikkelig virkning. Han går nå over i en rolle som strategisk rådgiver for virksomheten.

- Dette er både morsomt og leit på samme tid. Jeg har holdt på med Opera i mange år. Nå ønsket jeg meg en friere rolle, sier han til digi.no.

Han innrømmer at dette er noe han har tenkt på lenge.

- Det skjer nå fordi det er et nytt år. Det er et greit tidspunkt å gjøre det på.

Deler av arbeidet blir naturligvis annerledes i tiden fremover, men mye blir også likt, ifølge Tetzchner. Han regner blant annet med like mange reisedøgn som tidligere.

- Det viktige for min del blir at jeg kommer til å jobbe med strategisk videreutvikling og Operas fokus på åpne standarder, som tidligere, sier han.

Lars Boilesen (42) er utnevnt til ny administrende direktør for Opera Software.

- Han har betydelig bransjeerfaring og en dyp forståelse for Opera og til rollen som selskapets leder. Kort sagt, Operas ånd renner gjennom hans årer, sier von Tetzchner.

- Opera er jo barnet mitt Boilesen har over 20 års erfaring med internasjonal ledelse og markedserfaring fra selskaper som Alcatel-Lucent, Tandberg Data, Lego og Opera Software.

Hans fartstid i Opera var i tidsrommet 2000-2005 som salgsdirektør. Boilesen skal ifølge selskapet ha spilt en viktig rolle i Operas overgang fra desktop-basert nettleser til deres multiplattform strategi.

Ny sjef: Lars Boilesen er utnevnt til ny leder av Opera Software.
Ny sjef: Lars Boilesen er utnevnt til ny leder av Opera Software. Bilde: Opera Software

For akkurat ett år siden returnerte Boilesen til Opera Software, denne gangen som «chief commercial officer». Han har også fartstid som nestleder i selskapets styre.

Tetzchner er overbevist om at han overlater sjefstolen til rett person.

- Opera er jo barnet mitt. Jeg er svært fornøyd med at vi fikk overbevist Lars om å komme tilbake til Opera for ett år siden. Han er resultatorientert, en veldig dyktig og omgjengelig person som jeg stoler på. Dessuten er han kommersiell, sier Tetzchner til digi.no.

- Det har vært fryktelig morsomt å være i selskapet i 15 år, og jeg regner med at det blir morsomt å være her også i fremtiden.

    Les også:

Til toppen