Tetzschner sier opp i Feedback

Tidligere byrådsleder for Høyre i Oslo, Michael Tetzschner, har levert inn sin avskjedssøknad i analyseselskapet Feedback. Han begrunner det blant annet med at nye eiere i selskapet har bragt andre tanker på banen. Selv skal han avslutte et engasjement i Danmark før han sier takk for seg.

Administrerende direktør Michael Tetzschners karriere i analysebransjen varte i halvannet år. Han ble ansatt i mars 1999 for å styre et selskap som på den tiden var i ferd med å miste mange sentrale medarbeidere, inkludert Bjørn Petter Ulvær.

Selskapet har slitt økonomisk de siste årene. I 1997 var overskuddet før skatt på 4,1 millioner kroner, mens de to siste årene har det gått svært tregt for Feedback til tross for en omsetningsøkning fra 1998 til 1999: i 1998 var underskuddet på minus 3,8 millioner, det var forverret til minus 5,3 millioner i fjor.

Men Tetzschner avviser overfor digitoday.no at det foreligger noe dramatikk i avgjørelsen.

- Det har ikke skjedd noe dramatisk her. Men dette er et tidspunkt hvor nye eiere har kommet inn. De har en del andre tanker om hva som bør skje fremover. Jeg har derfor følt at dette gir meg muligheten til å tenke nytt, sier Tetzschner som la inn sin oppsigelse mot slutten av forrige uke.

Norske SIFO Research & Consulting var fram til mars i år 100 prosent eid av svenske SIFO. Da ble selskapet kjøpt av britiske Research International.

- Har de negative økonomiske resultatene til Feedback bidratt til avgangen?

- Nei, vi det har vært full enighet i ledelsen om at en opprydning og omstrukturering har vært nødvendig for å bringe selskapet videre, sier han.

Ifølge Tetzschner har han den siste tiden vært engasjert med oppkjøpet av et selskap i Danmark for å bygge opp og restrukturere analysevirksomheten til SIFO i vårt nordiske naboland. Han skal nå avslutte denne jobben i løpet av oktober, men det er ikke klart hvilken ny jobb han kommer til å få.

Det eneste som er klart er at det ikke blir en politisk stilling.

- Nei, det blir det dessverre ikke, sier Tetzschner. Han vil ikke si noe konkret om hvilken bransje han eventuelt kommer til å jobbe i.

- Det har vært en interessant erfaring å jobbe i Feedback, og jeg har møtt mange flinke mennesker som jeg vil beholde som venner. Som i de fleste stillinger har jobben bragt meg både gleder og sorger.

Til toppen