JUSS OG SAMFUNN

Tetzschner vil ha mer prat

Påtroppende administrerende direktør i Feedback Research & Consulting, Michael Tetzschner, får ansvar for både Norge og Danmark. Han har ambisjoner om å satse mer på konsulentvirksomheten i selskapet.

Hilde Nyman
22. okt. 1998 - 16:04
Michael Tetzschner.
Michael Tetzschner.

Som digi.no meldte i går, er det den tidligere Høyre-politikeren Michael Tetzschner som tar over stillingen som administrerende direktør i Feedback Research & Consulting. Han skal tiltre som sjef både for den norske og den danske delen av Feedback, et datterselskap til svenske Sifo Research & Consulting.

Av egenskaper som gjør ham kvalifisert for jobben trekker han blant annet fram at han er en snill og hyggelig mann.

- Jeg har generell ledererfaring, god samfunnsinnsikt, myndighetskontakt og er vant til å lede kompetanseorganisasjoner, sier han.

Tetzschners erfaring med analyseselskaper begrenser seg til erfaring som bruker. Han overtar jobben etter Bjørn Petter Ulvær og har allerede gjort seg opp noen tanker om hva han vil gjøre når han begynner i Feedback i mars neste år.

- Jeg vil utvikle konsulentdelen av konseptet. Ikke bare finne tall, men også fortolking av bedriftens situasjon og gi bistand i policy-spørsmål, forteller Tetzschner.

- Vil det bli flere politiske meningsmålinger i Feedback nå?

- Nei, det tror jeg ikke. Jeg tror den relative vekten av meningsmålinger vil bli mindre. Ikke færre målinger, men andre ting også, sier Tetzschner.

- Det var en vanskelig beslutning å forlate BI, men først og fremst tok jeg jobben i Feedback på grunn av mulighetene og utfordringene. Hele mitt liv har jeg vært opptatt av Danmark og Norge, jeg er en "skandinavist" på min hals, så stillingen betyr at jeg kan jobbe mer med det, sier han, og legger ikke skjul på at det kommer til å bli en tøff oppgave å ha to stillinger i ulike land.

- Jeg har hatt det veldig bra på BI og har gledet meg til å gå på jobb hver dag. Så det er med blandede følelser at jeg skifter jobb, forteller Tetzschner.

Det er ennå ikke avgjort hvem som skal etterfølge ham som høyskoledirektør på BI.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.