RESULTATERFINANS

Texas Instruments selger mindre

Halvledergigant rammet av lavere etterspørsel fra forbrukere.

26. juli 2011 - 10:38

Mandag kveld kunne Texas Instruments presentere sine resultater for andre kvartal, og oppdaterte forventninger for 2011.

For andre kvartal i år kunne selskapet bokføre inntekter på 3,46 milliarder dollar, en nedgang på 1 prosent fra samme periode i fjor da omsetningen endte på 3,49 milliarder dollar.

Nettoresultatet endte med et overskudd på 672 millioner dollar, eller 3,6 milliarder norske kroner. Dette er en nedgang på 10 prosent fra samme periode i fjor, melder selskapet i sin resultatrapport.

Selskapet måtte ta en ekstraordinær kostnad på 50 millioner dollar, 270 millioner kroner, som følge av jordskjelvkatastrofen som rammet Japan i mars.

For tredje kvartal forventer selskapet et noe lavere resultat og omsetning enn det analytikerne hadde forventet, men aksjekursen holdt seg stabil i den utvidede handelen mandag kveld.

Ifølge Bloomberg News er det innen konsumentmarkedet selskapet opplever nedgang i etterspørselen.

Særlig innen området Wireless, som blant annet inkluderer brikker med digitale signalprosessorer, har selskapet opplevd kraftig nedgang i omsetningen. Texas Instruments har blant annet fått merke den kraftige salgsnedgangen som Nokia har opplevd det siste året.

Den trådløse divisjonens omsetning falt med 23 prosent til 558 millioner dollar i årets andre kvartal i forhold til samme kvartal i fjor. Driftsresultatet til denne avdelingen falt med hele 50 prosent til 82 millioner dollar.

Selskapets analoge halvlederdivisjon, som er selskapets største og viktigste, opplevde omsetningsvekst på 5 prosent til 1,58 milliarder dollar.

Men kostnadsøkninger knyttet til kapasitetsvekst førte til at områdets driftsresultat falt med seks prosent i kvartalet.

Digi.no har tidligere meldt om Texas Instruments oppkjøp av National Semiconductor. Siste nytt vedrørende oppkjøpet er at alle regulatoriske myndigheter, unntatt de kinesiske, har godkjent oppkjøpet. Det er forventet at oppkjøpet vil bli endelig sluttført i løpet av året.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.