Delstaten hevder i sin etterforskning at Microsoft bruker sine kontrakter med firmaer som leverer datamaskiner til å hindre dem i å samarbeide med etterforskerne. Microsoft krever at firmaer som bruker deres operativsystem, informerer Microsoft før de gir denne informasjonen videre til de statlige og føderale etterforskerne, melder Wall Street Journal.
Texas-søksmålet er det første som tar for seg Microsofts påståtte krav om ikke-avsløring. Microsoft er ellers utfordret av søksmål fra Justisdepartementet i Washington og fra Sun Microsystems, og må hanskes med en åpen anti-Microsoft-konferanse organisert av forbrukerforkjemperen Ralph Nader.
Det var under en offentlig høring i USAs hovedstad at de Texas-baserte PC-fabrikantene Compaq, Dell og Power Computing fortalte om utilbørlig press fra Microsoft.


Microsoft benekter disse påstandene og hevder de uttrykker misforståelser angående avtaler om ikke-avgivelse av opplysninger ("non-disclosure agreements" eller NDA), som inngås for å sikre at konfidensiell informasjon forblir hemmelig.
Microsofts hevder at hensikten med slike avtaler er å beskytte programvaren, og at de ikke hindrer partene fra fritt å uttale seg til offentlige etterforskere.
Myndighetene hevder på sin side å ha erfart at PC-leverandører nekter å utlevere informasjon om Microsoft, når det ikke kan gjøres konfidensielt. Dette er utgangspunktet for søksmålet som er levert til domstolen i Austin. En høring er satt til 24. november.