Texas utvider anklagene mot Sony BMG

Delstaten Texas har utvidet søksmålet mot Sony BMG etter plateselskapets bruk av svært omstridte DRM-løsninger.

Delstaten Texas har utvidet søksmålet mot Sony BMG etter plateselskapets bruk av svært omstridte DRM-løsninger.

Sjefanklager i den amerikanske delstaten Texas, Greg Abbot, har utvidet søksmålet mot Sony BMG Music Entertainment. Selskapet anklages nå for brudd på statens lover for villedende handelskutyme, ved å skjule spionvare på flere av selskapets CD-utgivelser. Dette skriver Reuters.

Den angivelige spionvaren skal blant annet ha vært bygget inn i en mediespiller for å overvåke brukerne vaner. Anklagene kommer i tillegg til anklager knyttet til plateselskapets bruk av XCP-programvare for rettighetsstyring, som både benyttet seg av rootkit-teknologier for å skjule programvaren, men som også var urimelig vanskelig for brukerne å fjerne igjen. Sony BMG har trukket tilbake de mer enn 50 titlene som benyttet denne løsningen.

    Les også:

De nye anklagene hevder at MediaMax-programvaren benyttet av Sony BMG for å hindre ulovlig kopiering av musikk på CD-ene, bryter med lovgivningen i Texas fordi den lastes ned selv om brukerne avviser lisensavtalen.

- Vi oppdager fortsatt nye metoder Sony har brukt for å narre konsumenter i Texas som har trodd de rett og slett har kjøpt musikk, sier Abbott i en uttalelse.

Angivelig skal MediaMax-programvaren fra SunnComm la Sony BMG overvåke brukernes lyttevaner selv om brukerne avviser betingelsene i lisensavtalen som vises i forkant av installeringen. Abbot mener at både MediaMax og XCP kan utsette konsumentenes PC-er for fare.

Sony BMG benekter derimot at MediaMax-programvaren var skjult, og sier at selskapet ikke samler inn personlig informasjon slik spionvare gjerne gjør.

- Vi er i dialog med Texas Attorney General, og som en del av den diskusjonen mener vi at vi vil underbygge at Sony BMG har handlet passende i forhold til spørsmålene som er blitt stilt i dag, spesielt i forbindelse med installasjonen av MediaMax-programvaren, sier en talsmann for plateselskapet til Reuters.

Til toppen