Texas velger Office 365

Microsoft sukret avtalen med nytt datasenter.

Texas velger Office 365. Bildet viser Microsofts toppsjef Steve Ballmer under et foredrag i delstaten tilbake i 2010.
Texas velger Office 365. Bildet viser Microsofts toppsjef Steve Ballmer under et foredrag i delstaten tilbake i 2010. (Bilde: Bloomberg via Getty Images)

Microsoft sukret avtalen med nytt datasenter.

Microsoft har danket ut Google og knepet et par store offentlige kontrakter i USA den siste tiden, på leveranse av kontorapplikasjoner levert som abonnementstjeneste.

I fjor knep sistnevnte en prestisjeseier da innenriksdepartementet valgte Google Apps, men nå slår rivalen tilbake.

Delstaten Texas har valgt Office 365 for sine mer enn 100.000 offentlige ansatte.

Ifølge Microsoft utgjør dette den største utrullingen av epost- og samhandlingstjenester på delstatsnivå i USA noensinne.

IT-direktør i delstaten Todd Kimbriel sier i en kunngjøring at løsningen medfører effektivisering og bedre tjenester for innbyggerne, «uten å gå på bekostning av sikkerhet eller personvern».

Særlig to forhold gjør denne kontrakten interessant å omtale, også i norsk sammenheng, ettersom svært mange offentlige virksomheter og kommuner ivrer for å prøve tilsvarende nettskytjenester i sin forvaltning.

For å sikre seg kontrakten har Microsoft etablert et eget datasenter i San Antonio og dessuten et eget «sikkerhetstillegg» som utvider standardkontrakten.

Etter denne avtalen må Microsoft-ansatte med tilgang til datasenteret være sikkerhetsklarerte av FBI, ifølge Techweb.

Ved å ha kontroll både med hvor dataene lagres, og hvilke ansatte som har fysisk adgang til anlegget, begge forhold som vekker personvern-bekymringer ved valg av skytjenester også i andre land, mener Texas at løsningen er tilstrekkelig trygg.

Plattformen skal benyttes bredt blant annet til delstatens etater innen helse- og sosialtjenester og politiet.

Ingen av etatene er forpliktet til å benytte Office 365, men det økonomiske aspektet vil trolig veie tungt. Ifølge Kimbriel vil produktet være 75 prosent rimeligere enn epostsystemene etatene allerede benytter.

– Vi har 125 ulike IT-avdelinger og IT-sjefer og kan ikke tvinge noen av etatene over. Det er nødvendig å komme opp med bedre produkter og løsninger, som gir bedre verdi, sier han i en uttalelse.

Chicago gjør det samme

Akkurat det samme valget har USAs tredje største by Chicago nylig gjort.

Denne kontrakten ble kunngjort i begynnelsen av januar og gjelder for 30.000 offentlige ansatte. Ifølge en pressemelding regner byen med å spare minst 1,3 millioner dollar de neste fire årene på kontorpakken fra Microsoft, en kostnadsreduksjon beregnet per ansatt på hele 80 prosent.

    Les også:

Til toppen