TELEKOM

TG: - Bredt nok bånd

Datapartyet var ikke i nærheten av å utnytte årets linjekapasitet.

7. apr. 2010 - 08:36

I år skjedde det som aldri før har skjedd under datafesten The Gathering (TG). Båndbredden holdt.

Ikke på noe tidspunkt maktet de 5000 datafrelste deltakerne å sprenge linjekapasiteten, gjennom hele påsken i Vikingskipet på Hamar.

Forklaringen på at linjene holdt er selvsagt den massive tilførelsen på hele 30 gigabit/s inn til hallen, en seksdobling fra fjoråret.

I fjor klarte deltakerne å makse ut den daværende 5 Gbits-linjen. I år var de langt unna.

- The Gathering var ikke i nærheten av å utnytte linjekapasiteten i år. Høyeste belastning var på 11,5 Gigabit i sekundet ut fra Vikingskipet. Det skjedde ved 04-tiden fredag 2. april, sier senior nettverksansvarlig Steinar Haug i Ventelo, i en pressemelding.

Ventelo melder at de ikke opplevde noen tekniske problemer underveis i forbindelse med arrangementet. Selskaået leverte årets internettlinjer til TG, og en kapasitet som tilsvarer de samlede linjene til 15.000 husstander.

Magisk grense

TGs tekniske ansvarlig Marcus Sæthershagen bekrefter at årets nett fungerte optimalt og at det viste seg umulig å utnytte all kapasiteten.

- Det kan virke som den magiske grensen på internettforbruk i hallen er på 11-12 gigabit/sekund. Det kan bety at det holder med en linjekapasitet på 15-20 gigabit/sekund, sier Sæthershagen i meldingen.

I volum skal det ha blitt ført ut 360 terabyte med data, og hentet 182 terabyte med datainn til Vikingskipet i løpet av påsken.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.