BEDRIFTSTEKNOLOGI

Thinfilm åpner Japan-kontor

Ansetter tidligere Sony-direktør, professor Jiro Kasahara.

6. juni 2011 - 13:19

Det norske selskapet Thin Film Electronics jobber videre med drømmen om det store gjennombruddet for trykte papirkretser som kan lagre data.

De siste årene har det vært nettopp det. Drømmer. Teknologien ligger klar, men enn så lenge har kundene og dermed inntektene uteblitt.

Nå åpner Thinfilm kontor i Japan. Markedet regnes som særlig viktig i bransjen de retter seg mot, nemlig leketøysprodusenter.

- Vi er veldig godt i gang i Japan og jobber tett med flere. Blant annet potensielle kunder som vurderer å utstyre leker med Thinfilm-minne. Dette er fremdeles på konseptstadie, og det er for tidlig å snakke om konkrete kunder, sier kommunikasjonssjef Geir Harald Aase til digi.no.

Han betegner åpningen av Japan-kontoret som et viktig steg, som bygger videre på arbeidet tidligere Fast-gründer John Marcus Lervik gjorde i landet.

Ansetter eks-Sony-sjef

For å lede avdelingen har ThinFilm engasjert ingen ringere enn professor Jiro Kasahara, tidligere teknisk direktør i Sony. Hans bakgrunn fremstår som svært relevant.

- Han har en sterk akademisk bakgrunn, i tillegg til erfaringen med produktutviklingen i Sony der han ledet Fusion-laboratoriet som ble etablert i 2001. Der hadde han ansvaret for å utvikle blant annet organisk og trykkbar elektronikk. Han har også et veldig godt nettverk i bransjen.

I en børsmelding sier Kasahara at Thinfilm er helt i spissen av utviklingen med teknologien sin. Han gir også uttrykk for at selskapets fremtidige planer har betydelige markedsmuligheter.

Den samme meldingen forklarer at det norske selskapet har «engasjert» mannen som også er professor II ved Hokkaido University.

- Han er engasjert på konsulentbasis, men har ThinFilm-visittkort og for alle praktiske formål er han ansatt hos oss, oppklarer kommunikasjonsdirektøren.

Tidligere i år åpnet Thinfilm kontorer også i USA, som ledes av Jennifer Ernst, tidligere direktør for forretningsutvikling i Xerox PARC. For et halvt år siden innledet dessuten Thinfilm et samarbeid med dem for å trykke både minne og transistorer i samme prosess.

- I mai meldte vi at to store leketøysfabrikanter hadde bestilt ingeniørtjenester for å jobbe med konkrete spill- og leketøyskonsepter basert på vår teknologi. Åpningen av disse kontorene er et steg videre mot en kommersiell ordre for oss.

- Når løsner det?

- Nei, det er jo det som er det store spørsmålet. Vi tror det vil skje i løpet av året. Det vil virkelig bli lagt merke til når vi får en signalordre der trykt elektronikk finner veien inn i vanlige konsumentprodukter, avslutter Aase.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.