ThinPC gir nytt liv til gamle PC-er

I Neowares versjon er ThinPC programvare som omgjør foreldede PC-er til moderne fjerndriftede Windows-terminaler.

I Neowares versjon er ThinPC programvare som omgjør foreldede PC-er til moderne fjerndriftede Windows-terminaler.

Ifølge Reuters har den amerikanske tynnklientprodusenten Neoware ferdigstilt programvaren ThinPC, til offisiell lansering seinere i dag. Betegnelsen ThinPC er ikke ny, og har blant annet blitt brukt av Hongkong-selskapet Cyclops Tech til å betegne et spesielt nettverkskort som gjorde PC-en til en tynnklient som bootes og driftes fra en NT-server.

Neoware ThinPC skal koste 133 dollar per bruker, inklusiv klient for selskapets driftsprogramvare ezRemote Manager, og skal være alt man trenger for å gjøre om en eldre PC til en tynnklient for en moderne løsning basert på Windows Terminal eller Citrix. Neoware mener dette innebærer besparelser på 4500 dollar, eller i overkant av 30.000 kroner, per bruker per år i drift, i tillegg til det man sparer på å slippe å kjøpe nye PC-er.

Neoware innledet et partnerskap med IBM i fjor, som OEM-leverandør av tynnklienter som IBM videreselger under eget merke. Ifølge IDC har dette samarbeidet nesten tredoblet selskapets omsetning av tynnklienter, slik at Neoware nå innehar andre plass på listen over verdens største tynnklientleverandører, med en markedsandel på 14,7 prosent mot 41,7 prosent for dominerende Wyse, og 11,0 prosent for Hewlett-Packard.

På maskinvaresiden har Neoware blant annet gjort seg bemerket med en modell kalt Voyager. Dette er en tastaturfri innretning med trykkfølsom 12 tommers skjerm og innebygget Wi-Fi brukes både internt og i offentlige IP-soner) som gir full tilgang til tjenestene fra arbeidsplassen mens man er på farten.

Til toppen