BEDRIFTSTEKNOLOGI

Thomson-CSF privatiseringen stanset

Den franske regjeringen har ombestemt seg og vil likevel ikke privatisere elektronikkonsernet Thomson-CSF.

Frode Eriksen
14. juli 1997 - 15:27

Salget av statens eierandel på 58 prosent ble forberedt solgt av den tidligere konservative regjeringen, men etter valget i juni, da Lionel Jospin ble statsminister i spissen for sosialistpartiet, kjølnet privatiseringsinterressen.

Ifølge en uttalelse fra den franske regjeringen vil regjeringen foreslå alternativer for å etablere et fransk, forsvarsorientert elektronikkonsern rundt Thomson-CSF.

- Beslutningen isolerer den franske elektronikkindustrien i Europa, ifølge en industrikilde, sitert av Nando Times.

Men det betyr også at den europeiske industrien mister tid i forhold til hovedkonkurrentene i USA der en allerede har sett effektivitetsøkninger etter fusjoner og oppkjøp. De franske selskapene er alene for små til å bli noen betydelige aktører i markedet.

To franske selskap, Lagardére Groupe og Alcatel Alsthom, hadde lagt inn bud på de franske statsaksjene. Foruten et rent salg utelukkes heller ikke en fusjon med det statseide Aerospatiale, blant annet fordi dette gir et integrert selskap, med alt fra elektronikk til bæreraketter, som gjør selskapet en mer attraktiv partner med amerikanske selskap.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.