BEDRIFTSTEKNOLOGI

Thor III skytes opp i natt

Vil du være øyenvitne til oppskytingen av Telenors satellitt Thor III og ikke befinner deg rundt Cape Canaveral rundt midnatt norsk tid, må du nok sette din lit til Internett, hvis du da ikke bor i Oslo og er knyttet til Janco.

Frode Eriksen
9. juni 1998 - 18:10

Oppskytingen sendes nemlig direkte på Janco Multicom, kanal 4 fra midtnatt og utover. Alle andre må sette sin lit til Internet Boeing Television, som vil sende direkte fra oppskytingen.

Informasjonssjef i Telenor, Steinar Osterman, opplyser tirsdag ettermiddag til digi.no at det jobbes med å få Telenor Avidi til å sende oppskytningen, men om dette kommer i stand til midnatt er i skrivende stund usikkert. De som er knyttet til Avidi-kabelnett bør sjekke selv i løpet av kvelden.

I fjor kjøpte Telenor tilbake sendetid fra NRK TO, og sendte oppskytningen av Thor II direkte på NRK TO. Noen direktesending blir det ikke i år, opplyser direktør for presse, PR og strategi i Telenor, Reidar Gjærum, til digi.no.

Reklamekanalen, Canal M, som nå disponerer sendeflaten etter ordinær NRK TO-sendetid, vil imidlertid sende oppskytningen i reprise. Sendingen vil i tillegg inneholde diverse annen informasjon om Telenor Satellite Services, og selvfølgelig Telenor-relatert reklame.

Oppskytningen skjer 00:33 norsk tid om alt klaffer første gang. Første oppskytningsvindu er mellom 00:33 og 00:57, og deretter mellom 02:35 og 03:20. Og går det ikke da, blir det hele utsatt med minst ett døgn.

Og om alt klaffer og du er i de uskyldiges søvn, kan du jo vente til TV2s "God Morgen Norge" eller NRKs "Dagsrevyen" dagen etter.

digi.no vil følge oppskytningen og komme med en oppdatert rapport så fort noe nytt foreligger.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.