Thoralfsson trekker seg fra Netcom

Netcom-sjef Barbara Thoralfsson trekker seg etter snart fem år på toppen.

Netcom-sjef Barbara Thoralfsson trekker seg etter snart fem år på toppen.

En av de mer markante kvinnelige lederne innen norsk IKT, Barbara Thoralfsson, trekker seg som toppsjef i Netcom.

– Avgjørelsen om å slutte har vært vanskelig fordi NetCom, med det solide teamet av dyktige og engasjerte mennesker, er et flott sted å jobbe. Likevel føler jeg at dette er riktig for meg. Vi har nådd målene vi satte for salg og lønnsomhet da jeg begynte i NetCom, sier Barbara Thoralfsson. Jeg er stolt over de resultatene vi har oppnådd, og spesielt tilfredsstillende er det å se hvordan merkevarebygging, samt det å sette kunden i fokus, har gitt resultater også i denne bransjen. Etter 25 år i lederstillinger i næringslivet ønsker jeg nå å bruke min tid og kompetanse til egne prosjekter og styreverv, sier hun i en pressemelding.

Styreformann i Netcom, Kenneth Karlberg, sier det aldri er hyggelig at flinke og godt likte medarbeidere slutter, men at man må respektere at Thoralfsson etter snart fem års innsats, ønsker å arbeide videre utenfor konsernet.

– Hun har ledet NetCom på en fremragende måte. I løpet av hennes tid har vi fått en dobling av omsetningen, tatt markedsandeler og bedret marginer i et marked med fallende priser og svært tøff konkurranse, sier Karlberg.

Thoralfsson etterfølges av August Baumann som har vært Netcoms finansdirektør de siste to og et halvt årene. Han har vært medlem av selskapets ledergruppe siden 2000, og har tidligere vært direktør for organisasjon og kommunikasjon. Baumann er utdannet siviløkonom og har i tillegg en mastergrad i finans.

Til toppen