KARRIERE

Thorkildsen ny styreleder i Itera

Eks-IBM-sjefen tar med seg solid erfaring fra IT-bransjen.

Morten Thorkildsen er utpekt til ny styreleder i Itera.
Morten Thorkildsen er utpekt til ny styreleder i Itera. Bilde: IBM Norge
26. mai 2014 - 10:43

Morten Thorkildsen (52) er valgt inn som styreleder i det Oslo Børs-noterte IT-selskapet Itera.

Det er ett år siden samme mann forlot IBM, etter en karriere som strakk seg over 27 år hos «store blå», de siste 10 av dem som norsk toppsjef.

Thorkildsen har tidligere lang fartstid også innen styreverv tilknyttet IT-bransjen. Blant annet fra EDB-Gruppen, Tromsø Telemedicine Laboratory, IKT-Norge og i fire år ledet han Den Norske Dataforening.

I dag er 52-åringen daglig leder for engineering-selskapet Rejlers Norge, og han skal sjonglere sine operative oppgaver med det nye styreledervervet.

– Morten Thorkildsen har bred og internasjonal erfaring, og blir et bra tilskudd til styret. Han kjenner både markedet og vår forretningsmodell godt. Det er også interessant at han i dag er leder i en annen del av industrien, nemlig innen fysisk infrastruktur og innovasjon, sier Iteras konsernsjef Arne Mjøs i en pressemelding.

Itera har siste året gått gjennom en vellykket forvandling fra IT-konsulentselskap til å bli et «kommunikasjons- og teknologiselskap» som leverer rådgivning og strategi, design og utvikling, drift og forvaltning.

Thorkildsen sier selv at han har fulgt med på selskapets utvikling fra sidelinjen.

– Itera har tatt en spennende posisjon, og jeg ser frem til å følge Iteras videre utvikling på nært hold, sier Morten Thorkildsen.

IT-selskapet gjør ytterligere en endring i styret. Ifølge pressemeldingen er også Wenche Holen valgt inn som nytt styremedlem under generalforsamlingen. Hun er konserndirektør i Bama-gruppen med ansvar for strategi og forretningsutvikling.

Aksjekursen til Itera er mandag morgen opp 1 prosent.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.