– «Threshold» blir neste Windows-bølge

Skal knytte plattformene tettere sammen.

– «Threshold» blir neste Windows-bølge
Windows 8.1 var først og fremst en liten kursjustering av Windows 8. Den neste store oppdateringen til Windows kan trolig ventes i 2015. Da er Windows 8 tre år gammel og trolig moden for større endringer. Bilde: Microsoft

I går kom ZDNets All About Microsoft-blogg med et innlegg om den neste store bølgen av Windows-oppdateringer. Alt er basert på anonyme kilder, og ikke alt skribenten Mary Jo Foley kommer med, er like treffsikkert. Men tidspunktet som oppgis, våren 2015, virker sannsynlig. Microsoft pleier riktignok å gi ut nye Windows-versjoner omtrent hver tredje høst, men har nå kanskje fått opp tempoet litt. For konkurransen i markedet er hardere enn noen gang.

I høst kom Microsoft med første del av oppdateringsbølgen som har kodenavnet «Blue». I praksis er dette den forholdsvis beskjedne 8.1-oppdateringen av Windows 8. Det er ventet at en tilsvarende oppdatering til Windows Phone 8 vil komme til våren.

Det som går fram av blogginnlegget er at kodenavnet «Threshold» blir brukt om den framtidige Windows-bølgen. Kodenavnet skal ha blitt brukt i en intern e-post fra Terry Myerson, som har det øverste ansvaret for Microsoft operativsystemer. E-posten skal dessuten ha omtalt Myersons planer om en felles teknologigruppe for selskapets operativsystemer.

Threshold-navnet skal forøvrig være hentet fra en planet i det opprinnelige Halo-spillet til Xbox, som kom i 2001.

Trolig referer Threshold-navnet til oppdateringer til både Windows for desktop og server, operativsystemet til Xbox One og det som ventes å bli en sammensmeltning av Windows Phone og Windows RT. Alle har felles kjerne og ventes å få en felles applikasjonsbutikk på sikt. Det er også ventet at utviklerverktøyene til de tre plattformene blir mer identiske.

Microsoft skal også ha planer om å støtte det selskapet har kalt for «high value activities» på tvers av disse plattformene. Ifølge Foley skal dette omfatte dokumenter og fremstilling, beslutningstaking og fullførelse av oppgaver, IT-administrasjon og «alvorlig moro».

Forøvrig skriver Foley at det også er planer om en oppdatering til Windows 8.1 (Windows 8.1 Update 1). Denne kan trolig ventes i løpet av første halvdel av 2014.

    Les også: