Thunderbird 3 - nå også med kalender

Mozilla Lightning 1.0 er på vei.

Thunderbird 3 - nå også med kalender

Mozilla Lightning 1.0 er på vei.

Mozillas e-postklient, Thunderbird, har ikke noen innebygd kalenderfunksjon, men har i stedet tilbudt dette gjennom et tillegg som heter Lightning. Men den forrige versjonen av Lightning ble gitt ut for 16 måneder siden, noe som betyr at den ikke støtter Thunderbird 3, som ble lansert for en drøy måned siden.

Denne uken kunne Mozillas Calendar Project kunngjøre at en første betaversjon av Lightning 1.0 er tilgjengelig på en rekke språk til både Windows, Linux og Mac OS X.

Den nye versjonen skal vært godt integrert med det nye brukergrensesnittet til Thunderbird 3, noe som innebærer at blant annet kalender- og oppgaveoversikter noe vises i faner.

Det skal nå også være mulig å definere flere alarmer for hver begivenhet, CalDAV-støtten og samspillsevnen med ulike CalDAVservere skal være forbedret, og det loves dessuten bedre stabilitet, høyere ytelse og redusert bruk av minne.

Det er også mulig å integrere Lightning med Google Calendar. Dette krever dog at brukerne installerer en annen Thunderbird-utvidelse, nemlig Provider for Google Calendar. En forklaring på hvordan denne brukes, finnes her.

Kalender i Thunderbird 3 ved hjelp av utvidelsen Lightning.
Kalender i Thunderbird 3 ved hjelp av utvidelsen Lightning.

Lightning 1.0 beta 1 skal også kunne brukes sammen med Seamonkey 2.0. Betaversjonen kan lastes ned fra denne siden. Mer informasjon om Lightning 1.0 beta 1 for 64-bits Linux finnes i dette blogginnlegget.

Til toppen