BEDRIFTSTEKNOLOGI

Thunderbird 5 med ny design

Mozillas e-postklient framstår nå som mer moderne.

Mozilla kom denne uken med en ny versjon av stiftelsens e-postklient, Thunderbird. Da arbeidet med denne oppdaterte utgaven ble startet, var tanken at den skulle få versjonsnummer 3.3. Men på grunn av at Thunderbird benytter samme presentasjonsmotor som Firefox (Gecko 5), og fordi Firefox heretter kommer med en helt nytt versjonsnummer med bare en drøy måneds mellomrom, er det muligens mindre forvirrende om også Thunderbirds versjonsnummer gjør et sprang.

Rent visuelt så er det større forskjell på Thunderbird 5 og Thunderbird 3.2, enn det er på Firefox 5 og Firefox 4. Utseende føles mer moderne, samtidig som at endringene ikke er større enn at man kjenner seg igjen.

Thunderbird har lenge hatt støtte for faner, men nå er det mulig å endre rekkefølgen på dem eller til og med dra faner over i andre vinduer.

Visningen som forteller at meldinger har vedlegg, er endret. Er det mer enn ett vedlegg, kollapser oversikten, men viser den samlede størrelsen på vedleggene.

Veiviseren for å legge til nye e-postkonti har blitt pusset opp, og administrasjonsverktøyet for utvidelser er nå nesten identisk med det som ble innført i Firefox 4.

Det loves dessuten raskere og mer stabil oppstart og bruk, ved at mer enn 390 ulike forbedringer har blitt gjort for å oppnå dette, i tillegg til bedre sikkerhet.

Forøvrig støtter Thunderbird ikke lenger PowerPC-basert Mac.

Thunderbird 5 kan lastes ned via Hjelp-menyen i Thunderbird 3.2 eller fra denne siden.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.