Thunderbird standard e-postklient ved UiO

Universitetet i Oslo har valgt åpen kildekodebaserte Thunderbird som standard e-postklient for ansatte og studenter.

Universitetet i Oslo har valgt åpen kildekodebaserte Thunderbird som standard e-postklient for ansatte og studenter.

Fra første juni i år vil Mozilla Foundations Thunderbird være standard e-postklient for alle ansatte og studenter ved Universitet i Oslo. Det går fram av en artikkel i universitets IT-avisa tidligere denne måneden.

I høst gjennomførte USIT (Universitetets senter for informasjonsteknologi) et prosjekt for å vurdere en ny e-postleser som kunne erstatte Eudora. I januar i år ble Thunderbird valgt. Blant egenskapene som trekkes fram som fordelaktige, er at Thunderbird er gratis, godt utprøvd ved ulike enheter ved UiO, at den har god støtte for særnorske tegn, kryptert IMAP, POP3 og SMTP, har gjennom en utvidelse mulighet for både norsk og engelsk stavekontroll, samt at den kan brukes på de operativsystem universitetet støtter.

USIT startet i januar et nytt prosjekt som tar for seg implementeringen av Thunderbird som e-postleser. Dette prosjektet sjal blant annet teste opplegg for automatisk installasjon, konvertering av adressebøker og e-postbokser, samt utgivelse av dokumentasjon og webbasert opplæringsopplegg.

Det er for øyeblikket omtrent 9000 maskiner knyttet til universitets Tivoli-system.

Universitet i Oslo har nylig valgt åpen kildekodebaserte Nvu som standardverktøy for HTML-redigering.

Til toppen