THX vil sertifisere lyden i dataspill

Det ventes økt fokus på lydkvaliteten i dataspill etter at THX har besluttet å begynne godkjenning av nettopp lyden i slike spill.

Det ventes økt fokus på lydkvaliteten i dataspill etter at THX har besluttet å begynne godkjenning av nettopp lyden i slike spill.

THX er først og fremst i forbindelse med film. George Lucas, mest kjent for Star Wars-filmene, opprettet selskapet for 20 år siden for å sikre at tilhengere kunne høre filmene hans på den tilsiktede måten.

Det ventes at selskapet i dag vil annonsere at det vil begynne å tildele godkjenningssegl til lyd produsert for dataspill.

    Les også:

Ifølge Reuters ventes det at dette skrittet vil kunne være med på å forbedre lyden i dataspill, men også å kunne utgjøre et troverdighetsmål for spill i en tid hvor spillindustrien ser på seg selv som like viktig i underholdningsverdenen som film, TV og musikk.

Først ute med å få spill sertifisert er ikke overraskende Electronic Arts, som er den største utgiveren av dataspill. Foreløpig har selskapet fått THX-sertifisert fem kommende spill, "The Lord of the Rings: The Return of the King," "SSX 3," "Medal of Honor Rising Sun," "Need for Speed Underground" og "James Bond 007: Everything or Nothing".

- Du gir faktisk spillfolkene muligheten til å ha en standard svært lik den som gjelder kringkasting og film, sier Mark Tuffy, THX' direktør for avansert teknologi, til Reuters.

Han forteller at i de siste fem til seks årene har mange selskapet kontaktet THX med spørsmål om THX-sertifisering av dataspill, men THX har ikke vært spesielt interessert før for 18 måneder siden.

Tuffy sier videre at han har brukt omtrent et år på å snakke med utgivere, utviklere og programmerere, hvorpå han fant ut at spillindustrien manglet solide standarder for hvordan produktene skal lyde og hvordan den lyden kan bevares fra unnfangelse til den endelige forløsningen.

- Det er virkelig mye "vill vest" der spillfolkene arbeider. De eneste standardene de har er de som de selv velger å bruke.

Når et selskap tegner seg opp som rettighetshaver, vil THX sende det spesifikasjoner på hvordan selskapets rom for lyd- og videoproduksjon skal se ut, med detaljer helt ned til skrivebordene de ansatte sitter ved når de arbeider. Deretter vil representanter for THX gå inn å kontrollere at lokalene og forsikre seg om at designene er passende.

Til toppen