KARRIERE

Ti beilere interessert i Siemens-datter

Ti selskaper vurderer å kjøpe Siemens Business Services (SBS) etter skandalen.

Etter korrupsjonssaken med forsvarsavtalen, har Siemens Business Services (SBS) bestemt seg for å selge virksomheten med vel 219 ansatte. Dette ble kunngjort på et allmannamøte i oktober, og det ble gitt et inntrykk av at salget ville bli gjennomført forholdsvis raskt.

    Les også:

Nå forteller fungerende styreformann i SBS, Arne Besseberg, til digi.no at det kan nærme seg vårparten før styret avgjør hvem som overtar virksomheten. Han venter en avklaring innen første kvartal 2007.

I et marked som skriker etter IT-folk, er det mange IT-bedrifter som er ivrige på å overta hodene.

Hele ti selskaper har allerede tatt kontakt med Besseberg for å forhøre seg om betingelser og pris.

– Vi ser for oss at vi ender opp med tre, fire aktører som vil være med i sluttforhandlingene, forteller Besseberg.

De 219 ansatte omfatter driftsfolk, utviklere og konsulenter, altså sterkt etterspurt kompetanse. Den bedriften som overtar hodene har ingen forpliktelser på hvordan ressursene skal brukes eller til hvilke områder.

– Det er ingen bindinger, og de står helt fritt til å utvikle virksomheten videre, sier Besseberg til digi.no.

IT-selskaper som ErgoGroup, EDB, Ementor, Steria, TietoEnator, WM-data og kanskje aktører som HP og IBM kan være aktuelle kandidater til å kjøpe SBS-virksomheten.

Besseberg medgir at det har vært ekstremt ressurskrevende og svært ødeleggende for SBS å være under granskning, ettersom også prosessen har foregått over lengre tid.

Forsvarets egen granskning av saken fra det såkalte Dalseid-utvalget ble avsluttet i sommer, men rakk bare å se på avtalen rundt produktleveranser i perioden fra 1. oktober til 31. mars 2004.

Nå skal etterforskningen videreføres i nye granskningsgrupper under navnet Dalseid 2.

Gruppen skal sluttføre granskingen av Forsvarets FISBasis-kontrakten med SBS og etterforske både avtalen rundt produktleveranser, drift og vedlikehold og konsulenttjenester.

Undersøkelsesgruppen skal også granske den etterfølgende perioden med hensyn til overfakturering, i tillegg til delavtale 2 og 3. Rapporten skal leveres til Forsvarsdepartementet første del av 2007.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.