SKADEVARE

Ti nettverk står for svært mye skadevare

Nesten halvparten av de ondsinnede nettstedene er knyttet til bare ti forskjellige Internett-leverandører.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. juni 2008 - 11:04

StopBadware-kampanjen har publisert resultatene av en undersøkelse over hvilke Internett-leverandører som oftest benyttes av nettsteder som sprer ondsinnet programvare.

    Les også:

Undersøkelsen viser at nesten halvparten av de over 200.000 skadevare-spredende nettstedene som er blitt gransket, er knyttet til bare ti ulike Internett-, stamnett- eller hostingleverandører. Seks av disse er kinesiske, tre er amerikanske og én er fransk.

I alt 52 prosent av skadevaresprederne er knyttet til kinesiske nettverk, mens 21 prosent er knyttet til amerikanske nettverk. For de øvrige 106 landene hvor det er blitt registrert nettsteder som sprer skadevare, er andel maksimalt 4 prosent.

Blant de amerikanske ligger Google på topp, med omtrent 2 prosent av de infiserte nettstedene. Mange av disse er blogger som distribueres fra selskapets servere.

Dataene i undersøkelsen stammer fra Googles Safe Browsing-initiativ. Dette kan ha påvirket resultatet av undersøkelsen, siden Google har økt fokuset på kinesiske servere det siste året. I tillegg har Google fokusert bare på visse typer skadevare.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.