TI overrasket positivt

Texas Instruments overrasket Wall Street positivt med solide regnskapstall da disse ble lagt fram i går. I andre kvartal hadde selskapet en fortjeneste på solide 224 millioner USD, opp fra 41 millioner USD i samme periode i fjor.

Texas Instruments overrasket Wall Street positivt med solide regnskapstall da disse ble lagt fram i går. I andre kvartal hadde selskapet en fortjeneste på solide 224 millioner USD, opp fra 41 millioner USD i samme periode i fjor.

De sterke tallene er viser at TIs økte fokus på halvledermarkedet gir resultater. Salget av lukurative digitalsignalbrikker oppveier andre driftstap på minnebrikker. Alt i alt gikk halvlederinntektene opp 17 prosent fra forrige år, da Texas Instruments og andre merket lave priser på brikkemarkedet rapporterer Wall Street Journal.

Netto inntekter mer enn tredoblet seg det siste kvartalet. De overraskende gode resultatene fikk aksjeverdiene til å bli de høyeste på 52 uker, opp 12 prosent til 109,50 USD på New York-børsen tirsdag. Styret i TI har lagt frem en prognose som tilsier sterk vekst resten av året, men har også noterte seg at prisene på minnebrikker har falt de siste ukene.

Fortjenesten fra de gjenværende divisjonene ble målt til 1.13 USD per aksje, på samme tid i fjor var den 21 cents. Analytikerne hadde forventet en verdi på 87 cents. Inkludert i disse resultatene var en forhåndsbetalt skatt på 44 millioner USD for firmaets joint venture i Thailand og en fortjeneste på 66 millioner USD for salg av firmaets aktiva. Utbyttet steg 7 prosent til 2.56 milliarder fra 2.4 milliarder i fjor.

TI solgte ut forsvarsdivisjonen til Raytheon Corp. for 2.95 milliarder dollar 11 juli. Inkluderer man de grener av TI som nå er solgt ut, hadde netto inntekt vært 249 millioner USD, eller 2.16 USD per aksje, opp fra 76 millioner USD eller 1.26 per aksje i fjor. TI vil ta med en oversikt over fortjenesten fra forsvarsgren salget i tallene for tredje kvartal.

I nesten ett år har TI solgt ut deler av firmaet for å konsentere seg om markedet for digitale signalprosessorer, DSP-er, som kjører hovedfunksjoner i mobiltelefoner, modemer og annet audio-/video-utstyr. TI rapporterer videre at kvartalets største økning kom fra salg til leverandøerer av trådløs kommunikasjon og nettverksutstyr.

Den nye DSP-fabrikken som produserer brikker produsert på løvtynt silisium, hjalp TIs operative profittmargin opp fra ti prosent i første kvartal til 13 prosent i andre kvartal, sier Bill Aylesworth, finanstalsmann i TI.

Selv om TI reduserer sin avhengighet av minnebrikker, har analytikerne notert at prisnivået på minnebrikker kan gå videre nedover og sørge for at TI ikke får noen inntektsøkning resten av året. Aylesworth sier at en generisk 16-megabit minnebrikke var priset over ni dollar i andre kvartal, mens den falt til under sju dollar i juni.

Til toppen