Tiden er ute for Tidssignalet

NRK legger ned internavisen for å spare penger. Nå tar intranettet Torget over for fullt, en elektronisk møteplass som internettmillionær Tom Ottmar var med på å utvikle en gang i tiden.

Fra årsskiftet er det over og ut for den prisbelønte internavisen Tidssignalet. Som en del av innsparingstiltakene i NRK, har ledelsen valgt å forsere nedleggelsen av papirutgaven. Det vil spare NRK for én million kroner i året, inkludert trykkeutgifter pluss porto for utsendelser ut av huset, blant annet til NRKs pensjonister.

- Alle monner drar, mener redaktør for Tidssignalet Eva Berg. Hun er ansvarlig både for internavisen og holder også intranettet "Torget" oppdatert, en intern informasjonstjeneste som på midten av 90-tallet ble dratt i gang av blant andre Tom Ottmar. Ottmar skulle senere forlate NRK for å bli internettmillionær på hobbyen sin.

Berg sier at NRK har hatt planer om å fase ut interninformasjonen på papir, men at arbeidet ble forsert når de nå måtte spare.

- Intranettet har vi utviklet veldig de senere årene og ser helt annerledes ut enn i Ottmars tid. Poenget er at vi hadde planlagt å gå over til elektronisk formidling uansett. Dette vil nå skje fra årsskiftet.

Tidssignalet ble gitt ut første gang som internorgan for hele NRK høsten 1990. Siden den gang har det vært utgivelser hver 14. dag.

Friske interndebatter og mange av landets kjendiser har preget spaltene. Fra 2002 må du ha internettoppkobling for å følge med på det interne livet i statskanalen.

- Det er ikke strid om dette internt hos oss, hevder Eva Berg.

- Enkelte vil nok si at de kommer til å savne papiret å holde i. Men vi har for eksempel allerede kjørt en debattspalte på intranettet i lang tid. Den har vi tenkt å utvikle videre. Debatt er en stor del av den interne virksomheten hos oss, sier hun.

Tidssignalet har tre ganger blitt årets bedriftsavis delt ut av Informasjonsforeningen: i 1990 (da avisen ble startet), i 1994 og i 1999.

Dessuten har de vunnet en annen pris som het "Under lupen" i 1991.

- Vi vant hver gang vi orket å delta, sier Berg.

Hun mener at en av nøklene til suksessen er at interninformasjonen ikke kun er et verktøy for ledelsen i NRK, men involverer hele organisasjonen.

- På Torget skal vi ikke kun formidle beskjeder fra ledelsen, men holde folk oppdatert og skape debatt, under forutsetning av at folk legger inn fullt navn, sier hun.

I forbindelse med nedleggelsen av papiravisen, er det ingen som mister jobben, men det er en ledig stilling som ikke blir besatt.

Dermed er det fem (og en halv) journalist som skal holde NRK-ansatte oppdatert med informasjon fra neste år. Hva som skjer rmed tidligere ansatte, som pensjonistene, er imidlertid uklart. De vil i hvert fall ikke lenger motta Tidssignalet i posten hver 14. dag.

Til toppen