Cyanogen

Tiden løper fra ambisiøst Android-alternativ

Cyanogen må trolig restrukturere.

Mye tyder på at Cyanogen sliter med å gjøre selskapet Android-lignende smartmobilplattform kommersielt levedyktig.
Mye tyder på at Cyanogen sliter med å gjøre selskapet Android-lignende smartmobilplattform kommersielt levedyktig. (Bilde: Cyanogen)

Cyanogen må trolig restrukturere.

Cyanogen skulle gjøre det Android-baserte mobiloperativsystemet Cyanogen OS til en betydelig, kommersiell konkurrent til Googles offisielle Android-plattform, men nå tyder mye på selskapet har forsøkt å gape over for mye.

Flere ikke navngitte kilder forteller til Recode og Android Police at selskapet må si opp omtrent 20 prosent av de 136 ansatte. Dette ble kjent for de ansatte på fredag i forrige uke.

Det meste av kuttene skal angivelig gjøres blant ansatte som jobber med åpen kildekode og da primært CyanogenMod, som Cyanogen OS er en kommersielle utgave av.

Strategiendring?

Enkelte kilder hevder at selskapet rett og slett vil endre strategien helt og satse på apper istedenfor mobiloperativsystemer. Angivelig skal det være den nyansatte COO-en Lior Tal som har fått ansvar for den nye strategien.

Dette skal ikke ha noen direkte betydning for eksistensen til CyanogenMod, som eksisterte i flere år før den kommersielle satsingen på operativsystemet ble etablert gjennom selskapet Cyanogen.

Oppsigelsene kommer etter en periode med hvor flere av lederne i Cyanogen har sluttet. 

En eventuell nedleggelse av Cyanogen OS som alternativ til Android på nye mobiler, kan dog framstå som et prestisjenederlag for selskapet og toppsjefen Kirk McMaster, som tidlig i 2015 sa at målet var å ta Android vekk fra Google. 

Dette skulle gjøres ved blant å integrere systemet direkte med tjenester fra flere partnere, uten behov for egne apper for dette. 

Investeringer

I mars i fjor hentet Cyanogen 80 millioner dollar fra en rekke investorer for å finansiere satsingen. På et tidspunkt ble det hevdet at Microsoft skulle være blant disse investorene, men det er uklart om dette faktisk var tilfellet. De to selskapene inngikk noe senere et strategisk partnerskap om blant annet å integrere populære Microsoft-tjenester i Cyanogen OS. 

Problemet for Cyanogen ser ut til å være at svært få smartmobilleverandører har vist noen interesse for å levere smartmobiler med Cyanogen OS. Den opprinnelige OnePlus One-mobilen og en mobil fra indiske Micromax er det mest kjente så langt, ifølge Recode.

Verken oppsigelsene eller den angivelige strategiendringen skal ha blitt bekreftet av Cyanogen.

Kommentarer (1)

Kommentarer (1)
Til toppen