JUSS OG SAMFUNN

Tiden rant ut for Agdestein

Agdestein tapte sitt første parti mot Etienne Bacrot, etter at tiden rant ut for den norske stormesteren. Matchen var av høy kvalitet, men tekniske problemer gjorde sitt for å ødelegge opplevelsen.

Eirik Flaa
22. apr. 1997 - 16:25

Ifølge kommentator Jonatan Tissdal, var det første partiet mellom Agdestein og Bacrot av høy internasjonal standard. Begge stormestrene sto lenge i stillingskrig, men mot slutten når tidspresset økte, endret dette seg. Agdestein en stund over ti minutter etter Bacrot og hans eneste mulighet var å løsne presset for å få fortgang i situasjonen.

- I denne typen spill er å lede i tid like mye verd som et materielt overtak, kommenterte Jonatan Tissdal som selv er tredobbelt norgesmester i sjakk.

Mot slutten innså også Agdestein at han ikke kunne vinne, og foreslo remis. Dette ble blankt avslått av Bacrot som så på klokka, og håpet på en bedre utgang, noe han også fikk. Tiden rant etterhvert ut for den norske stormesteren, og han måtte nøye seg med tap i første parti. Neste parti startet klokken 14:30, og begge spillerne har èn time på seg, ekslusive eventuelle tidsforskyvelser.

Tekniske problemer for Telenor Internett
Tekniske problemer under det første partiet gjorde sitt for å forringe kvaliteten av partiet. Telenor Internett måtte blant annet foreta en omstart på PCen som ble brukt til å legge inn trekkene, i tillegg til at stor trafikk i Australia førte til betydelige tidsforskyvelser.

For de 4000 som fulgte partiet på nettet har heller ikke SOL gjort en plettfri jobb. Oppdateringene som ble lovet hvert minutt, kom isteden hvert femtende sekund, noe som gjorde svært forvirrende å holde tunga rett i munnen. Kommentarene til Tissdal, som forøvrig var svært informative og gode, ble oppdatert så ofte at det var vanskelig å få en oversikt over kommentarene. Forhåpentligvis noe av dette rettet opp i neste parti, der Telenor blant annet har lovet direkte oppringning til Australia for å minske tidsforskyvningene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.