JUSS OG SAMFUNN

Tiden renner ut for Spray Ventures

Lycos Europe skulle kjøpe Spray, men avtalen trues av betalingsproblemer. Spray Venture kan ikke få frigjort penger før tidligst i april, og mye avhenger av Lycos Europes gode vilje.

Oddmund Grøtte
15. jan. 2001 - 13:22

Det var i september at Lycos Europe annoserte gigant-oppkjøpet av internettportalen til Spray, der blant annet norske Nettavisen AS inngår. En forutsetning for kjøpet var at de tidligere eierne, Spray Ventures og Investor, skulle skyte inn mer penger. Kravet til Spray Ventures er på 170 millioner kroner hver i fire runder, hvorav to betalingsrunder allerede er forfalt. Investor har betalt sin andel, men Spray Ventures har ennå tilgode å betale noe.

Spray Ventures skylder på at Lycos ikke har levd opp til avtalen, skriver Dagens Industri (DI). Til avisen sier pressesjef Ingo Rapold i Lycos at Spray ikke har penger til å betale slik situasjonen er nå. Sjefen i Spray, Daniel Sachs sier følgende:

- Ettersom det pågår diskusjoner om en del punkter i avtalen, avventer vi betalingen. Vi har råd til å betale og vi har flere tilganger på kapital, sier en hardt presset Sachs til DI.

Men DI avslører at kontantkassen til Spray Ventures ikke inneholder mer enn et sted mellom 100 til 200 millioner kroner, noe som er langt mindre enn betalingskravet på 340 millioner. Til dette svarer Sachs at en mulighet er å selge aksjeinnehavet i både Razorfish og Lycos Europe. Men på aksjene i Lycos har Spray Ventures bindingstid til 23. april.

Ifølge DI vil sannsynligvis en avklaring drøye til bindingsperioden er over.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.