Tidenes mest avanserte vekkerklokke?

Laget for å bli hacket.

Android Accessory Development Kit 2012 ser ut som en vekkerklokke, men det er bare et utgangspunkt.
Android Accessory Development Kit 2012 ser ut som en vekkerklokke, men det er bare et utgangspunkt.

Laget for å bli hacket.

Under utviklerkonferansen Google I/O i slutten av juni delte Google ut mengde maskinvare til deltakerne, inkludert Nexus 7, Nexus Q, Galaxy Nexus og Chromebox. Men det var enda en enhet som ble delt ut i et langt mer begrenset antall, nemlig Android Accessory Development Kit (ADK) 2012.

Ved første øyekast minner ADK 2012 om en noe spesielt designet vekkerklokke, men under skallet - som er satt sammen ved hjelp av magneter, skjuler det seg langt mer funksjonalitet.

Inne i kabinettet finnes det blant annet et Arduino Due-basert kretskort som er utstyrt med en 32-bits ARM Cortex M3 mikroprosessor. Kortet er også utstyrt med USB-kontakter for tilkobling av en Android-enhet og en datamaskin, samt sensorer eller støtte for sensorer for lys, farge, avstand, temperatur, fuktighet, barometrisk trykk, magnetfelt og akselerasjon. Dessuten har enheten et spor for microSD-kort og Bluetooth-støtte. Anduino-kortet kan om ønskelig frigjøres fra resten av enheten.

– Vi endte opp med å putte inn en mengde sensorer uten egentlig å vite hva vi ville bruke dem til, sier Eric Schaepfer, maskinvareingeniør hos Google, til Wired.

– Forhåpentligvis vil de inspirere folk til å lage alle mulig typer tilleggsutstyr, spesielt slike som ingen har laget før.

I artikkelen til Wired er det også et bilde av hele innmaten i «vekkerklokken».

En kort presentasjon gjort av Engadget vises i videoen nedenfor. En langt mer omfattende gjennomgang finnes i videoen helt nederst i saken.

Noen av de nevnte sensorene er montert på kabinettet, sammen med LED-er, berøringskontroller, lydforsterker og høyttaler.

Klokkeapplikasjonen som er installert på enheten, kan styres fra en egen Android-applikasjon.

I likhet med Arduino-kretskort generelt, er ADK 2012 en åpen kildekode-basert maskinvareplattform. Hele hensikten med enheten er at utviklere skal eksperimentere med den for å få et forsprang når de så skal utvikle Android-kompatibelt tilleggsutstyr.

Dessverre er det foreløpig ikke mulig å kjøpe ADK 2012. Selve Arduino Due-plattformen blir først tilgjengelig separat senere i år. Google regner med at det vil komme i salg lignende utviklersett med tilsvarende funksjonalitet fra andre leverandører etter hvert. Selskapet skal ha offentliggjort spesifikasjonene og designfilene for maskinvare.

Det er vel stort sett bare fantasien som setter grenser for hva man kan oppnå ved å bygge videre på dette utviklersettet. Google selv foreslår en dokkstasjon for digitale musikkspillere, treningsapparater, personlige enheter for medisinsk testing eller værstasjoner. I videoen nedenfor foreslås det at fargesensoren kan brukestil å lage en robot som sorterer gelebønner («jelly beans»), som jo kommer i mange ulike farger.

    Les også:

Til toppen