AVTALER & KONTRAKTER

Tidenes nest dyreste teknologi-oppkjøp

Facebook nummer to på listen etter Hewlett Packard.

Facebooks oppkjøp av Whatsapp for 19 milliarder dollar er tidenes nest dyreste teknologi-kjøp, i følge tall fra Business Insider.
Facebooks oppkjøp av Whatsapp for 19 milliarder dollar er tidenes nest dyreste teknologi-kjøp, i følge tall fra Business Insider. Bilde: Rex/All Over Press
26. feb. 2014 - 11:15

Da Hewlett Packard kjøpte Compaq i 2001, var totalsummen svimlende 25 millarder dollar. Korrigert for inflasjon tilsvarer det 33,4 millarder dollar i dag.

Det gjør Facebooks nylige oppkjøp av Whatsapp til det nest dyreste teknologioppkjøpet i historien, i følge tall fra Business Insider.

Mark Zuckerberg og kompani bladde opp 19 millarder dollar for meldingstjensten forleden dag:

    Les også:

Det er langt mer enn den éne milliarden som ble brukt for å kjøpe opp Instagram i 2012.

Nettsiden har tatt for seg 25 av de største oppkjøpene de siste årene og korrigert summene for inflasjon. På listen finner vi blant annet Googles oppkjøp av Motorola (13 milliarder dollar, 2011), Oracles oppkjøp av Peoplesoft (12,7 millarder dollar, 2005) og Microsofts oppkjøp av Skype (9 millarder dollar, 2011).

I tillegg til Whatsapp-oppkjøpet, er det kun Googles kjøp av den smarte termostaten Nest som er å finne på listen når det gjelder overtakelser i 2014. Selv om Rakuten kjøpte Viber for en drøy uke siden, var de 900 millioner dollarene ikke nok til å havne på Business Insiders liste.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.