Tidenes største nett-telefoniavtale

Deutsche Telekom (DT) gjør som konkurrenten AT&T og kjøper seg inn i VocalTec Communications, et selskap som har spesialisert seg på Internett-telefoni. DT satser nesten 600 millioner kroner.

DT har sagt seg villig til å investere omlag 225 millioner kroner på VocalTecs produkter og tjenester for Internett-telefoni, og spytter inn ytterligere 362 millioner kroner for en eierandel i VocalTec på tilsammen 21,1 prosent.

Avtalen er den største VocalTec noen sinne har inngått, sier styreformann og daglig leder i selskapet, Elon Ganor, til Wall Street Journal.

- Og jeg tror det er den største kontrakten i IP [Internet Protocol] -telefoni-markedet overhode, legger han til.

Som en del av avtalen vil VocalTec utstede 2,3 millioner nye aksjer som Deutsche Telekom kjøper for 21 dollar stykket.

Den tyske teleoperatøren sier avtalen er en del av selskapets planlagte storsatsing på Internett-telefoni de neste to-tre årene. DT kjører i skrivende stund et pilotprosjekt med VocalTec-teknologi, der 1000 deltakere prøver ut Internett-telefoni med konvensjonelle telefoner eller mobiltelefoner mellom USA, Tyskland og Japan.

For knapt én måned siden gikk AT&T sammen med VocalTec i et samarbeid for å utvikle nye tjenester for internettelefoni, i første rekke myntet på Internett-leverandører som vil tilby nett-telefoni.

Satsingen skjer gjennom selskapet ITXC (Internet Telephony Exchange Carrier) som skal utvikle telefonitjenester tilpasset Internett, basert på Internett-protokollen. AT&T og VocalTec går inn i ITXC-selskapet med penger og teknologi. ITXC ble etablert for å bidra til å utvikle nye produkter for å nyttiggjøre seg Internettets muligheter.

Til toppen