Tidlige signaler om ny opptur

Intel og leverandører av maskiner for å lage prosessorer, gir nå signaler om at bedre tider er i vente.

Intel og leverandører av maskiner for å lage prosessorer, gir nå signaler om at bedre tider er i vente.

Til tross for mange dårlige nyheter de siste ukene, og svekket tro på en snarlig opptur, kommer det også positive signaler.

På en konferanse på Taiwan i går fortalte Louis Burns, sjef for Intels PC-prosessor-divisjon, at selskapet nå venter økt etterspørsel igjen. For svært mange av maskinene som ble kjøpt inn i 1999 for å rydde opp i 2000-problemet er nå modne for utskiftning, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Men analytikere er ikke enige i at Intels påstander om at det nå finnes mange nye programmer som egentlig trenger mer krefter. Med unntak av spill, mener mange analytikere at de aller fleste egentlig klarer seg med 400 MHz-prosessor. Intels store motargument er Windows XP, som stiller store krav til minne.

Og Intel får støtte fra produsentene av de svært avanserte maskinene som lager databrikker og prosessorer. Deres bransjeforening, Semiconductor Equipment and Materials International, forteller at salget av slikt utstyr steg med 14 prosent fra februar til mars. Dette er den første veksten på 16 måneder, skriver Wall Street Journal.

Tallene indikerer at produsenter av databrikker tror på, eller allerede ser, økt etterspørsel. For disse produsentene må planlegge langt fremover - det tar tid å få utstyret i produksjon.

Til toppen