Tidligere AOL-sjef kan by på Yahoo

Et «rykte» på Wall Street Journal» sendte Yahoo-aksjen et lite stykke nærmere himmelen.

Tidligere AOL-sjef kan by på Yahoo

Et «rykte» på Wall Street Journal» sendte Yahoo-aksjen et lite stykke nærmere himmelen.

New York-avisen Wall Street Journal skrev i går at investor Jonathan Miller, som var toppsjef i nettilbyderen AOL fra 2002 til 2006, tror han vil lykkes i å samle investorer for et bud på Yahoo. Miller var i forrige uke nevnt som mulig bidragsyter til en komplisert løsning der også Microsoft gikk inn i Yahoo, noe Microsoft og Yahoo avsannet kategorisk. Avisen sier deres kilder ikke er i stand til å si noe om hvorvidt Microsoft er med på samtalene som Miller skal ha holdt gående i flere måneder.

    Les også:

Miller er i dag partner i investorselskapet Velocity Interactive Group. Han skal ha vært aktiv som rådgiver for både Microsoft og Yahoo mens partene ennå var i samtaler.

Miller sier han tror han kan få til en løsning verdt rundt 20 til 22 dollar per Yahoo-aksje, for hele eller deler av Yahoo. Skulle avtalen omfatte hele Yahoo, må han kunne samle 28 til 30 milliarder dollar.

Ingen vil stå fram med fullt navn for å bekrefte det kildene til avisen sier. Miller selv har nektet enhver kommentar. Yahoos talsperson Tracy Schmaler nøyde seg med å si til nyhetsbyrået AP at det dreier seg om et «rykte».

Yahoo-aksjen spratt 7 prosent opp da artikkelen ble kjent, til 11,50 dollar. Det gir selskapet en markedsverdi på i underkant av 16 milliarder dollar.

Til toppen