JUSS OG SAMFUNN

Tidligere Cell-direktører avviser "kollektivt utbrudd"

Olav Folkestad (bildet) og Erik Moe-Helgesen bekrefter at de har sagt opp i Cell Network for å starte eget selskap. De avviser på det sterkeste Cell-ledelsen og Bente Sollids påstander om at de har organisert en samlet flukt fra selskapet.

Herman Berg
4. jan. 2000 - 13:39
Det stormer rundt Cell Network (tidligere New Media Science) ved inngangen til det nye årtusenet. Mandag kom meldingen om at to sentrale personer i ledelsen har fått umiddelbar avskjed fra selskapet.
Les:
Cell sparker to fra ledergruppen

Olav Folkestad, tidligere markedsdirektør i Cell og Erik Moe-Helgesen, tidligere direktør for konsulenttjenester (personal og økonomi), annonserte overfor resten av ledelsen i selskapet i romjulen at de skulle starte egen virksomhet.


Folkestad har jobbet i selskapet siden våren 1997 og var i en lang periode den av de ansatte i New Media Science som uttalte seg mest offentlig. Erik Moe-Helgesen har vært en av Sollid medsammensvorne siden Digital Hverdag-tiden. Hun karakteriserer selv Moe-Helgesen som sin høyre hånd, noe han selv bekrefter overfor digi.no.

- Jeg var likevel ikke i tvil om at de begge måtte gå, sier Sollid til digi.no.

Hun sier i en pressemelding at de begge har spilt en viktig rolle i selskapets utvikling i Norge og at det på kort sikt vil være en kompetansemessig utfordring å erstatte disse. De vil bruke andre deler av konsernet i Norden for å få inn nye folk. Hun sier imidlertid til digi.no at Folkestads markedsdirektørstilling ikke skal erstattes.

Når det gjelder resten av de ansatte som slutter i Cell Network er det stor uenighet mellom partene.

Svensk-eide Cell og Sollid står sterkt på at de to har rekruttert åtte andre medarbeidere fra selskapet til sin nye virksomhet. To av disse skal senere ha trukket sine oppsigelser tilbake, mens de seks andre vil gå oppsigelstiden ut på tre måneder.

Folkestad og Moe-Helgesen avviser imidlertid Cells påstander i en pressemelding:

"Vi avviser på det sterkeste påstanden som ble fremsatt i pressemeldingen fra Cell Network 03.01.00 om at vi organiserte et kollektivt utbrudd. Påstanden har ingen rot i virkeligheten......Feil er også antallet som har sagt opp i Cell Network: Det korrekte antallet nøkkelpersoner som har sagt opp er 9", hevder de to i sin versjon av saken.

Det er også noe uenighet om aksjene som Sollid på spørsmål fra digi.no mener de to burde løst ut på et tidligere tidspunkt - til tross for at det ligger en bindingstid på dem.

"Spesielt skuffende er denne saken også fordi de to sitter gjennom avtalen om salg av New Media Science så sent som i fjor sommer. sitter på aksjer som de siste månedene er blitt verdt i størrelsesorden nær NOK 15 millioner. Disse aksjene vil delvis kunne la seg realisere allerede 15. mars i år", skriver Cell i en pressemelding.

Sollid presiserer overfor digi.no at én tredel av aksjene vil kunne innløses 15. mars i år.

Folkestad og Helgesen-Moe sier på sin side at Sollid tar feil når det gjelder verdifastsettelsen av aksjene, og Folkestad presiserer overfor digi.no at de har bindingstid på disse aksjene.

"Opplysningene i pressemeldingen om verdien av våre aksjeinnehav er også feil", skriver begge i pressemeldingen.

De innrømmer imidlertid at det nye selskapet vil konkurrere med Cell:

"Nøkkelpersonene skal være med på å starte et nytt selskap som til en viss grad vil konkurrere med Cell Network. Selskapet vil startes sammen med flere andre sentrale personer utenfor Cell Network med lang erfaring fra de 5-6 andre toneangivende konsulentselskapene innen Internett, strategi og IT i Norge.

De innebærer at flere av konkurrentene til Cell kan regne med en avgang av sentrale personer den nærmeste tiden.

"Vi ser rom for en ny type konsulentselskap i Norge og vet at kundene i dette markedet etterspør en leverandør som kan implementere de virkelige forretningkritiske iBusiness-løsningene", skriver de tidligere Cell-direktørene.

Folkestad presiserer overfor digi.no at selskapet ikke er etablert ennå, men skal på plass ved begynnelsen av andre kvartal år 2000, det vil si anslagsvis i april.

- Vi understreker at det ikke er noe fiendskap, personlige konflikter eller strukturendringer i Cell som har gjort at vi slutter, men behovet for å skape et selskap som er nytt og annerledes, sier han.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.