JUSS OG SAMFUNN

Tidligere FAST-konsernsjef dømt for regnskapsjuks

To års fengsel – ett av dem betinget.

Tidligere konsernsjef i FAST, John M. Lervik, er i dag dømt til to års fengsel for brudd på regnskapsloven og markedsføringsmanipulasjon.
Tidligere konsernsjef i FAST, John M. Lervik, er i dag dømt til to års fengsel for brudd på regnskapsloven og markedsføringsmanipulasjon. Bilde: Per Ervland
Pål Joakim Olsen
10. feb. 2014 - 17:19

Oslo (NTB): Tidligere konsernsjef John Markus Lervik i programvareselskapet FAST er dømt til to års fengsel for brudd på regnskapsloven og for markedsmanipulasjon. Ett av årene er gjort betinget.

En tidligere salgsdirektør i selskapet er i Oslo tingrett dømt til seks måneders betinget fengsel for brudd på regnskapsloven og for markedsmanipulasjon, opplyser Økokrim.

John Markus Lervik og salgsdirektøren er dømt for at de i konsernregnskapet for 2006 inntektsførte omtrent 80 millioner kroner som det ikke var grunnlag for.

- Jeg er veldig skuffet over dommen; over ikke å bli trodd. Jeg vil kjempe for å bli renvasket, sier Lervik til E24.

Selskapet har tidligere vedtatt et forelegg på fire millioner kroner for lovbruddet.

Selskapet Fast Search & Transfer (FAST) utviklet søketeknologi for bedriftsmarkedet og ble kjøpt opp av Microsoft i 2008. De heter nå Microsoft Development Center Norway.

«Nettopp konsernets omsetning var viktig for markedets fastsettelse av aksjekursen. Således var skadepotensialet stort, da aksjekursen i seg selv er bærer av viktig informasjon», heter det i dommen. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.